21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Inbox by Gmail. Η Google παρουσιάζει τη νέα εποχή του email app

    Η Google σε μία νέα κίνηση που επιχειρεί, για ακόμη μία φορά, να αλλάξει το email. Το team που δημιούργησε το Gmail -και το έκανε… απαραίτητο στους περισσότερους από εμάς- δημιουργεί το… Inbox by Gmail. Μόνο που δεν πρόκειται απλά για ένα update στο Gmail, αλλά για τη νέα άποψη της εταιρείας για το μέλλον των emails μας. Μία διαφορετική εφαρμογή που επικεντρώνεται σε ό,τι πραγματικά μας ενδιαφέρει, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Google.

    Inbox by Gmail

    Το email σήμερα δεν είναι πλέον συνώνυμο των απλών μηνυμάτων (με attachments ή μη) που ανταλλάσσουμε με τους φίλους μας. Είναι πολλά περισσότερα και πλέον, λαμβάνουμε περισσότερα από ποτέ. Προσκλήσεις, ραντεβού, σημαντικές πληροφορίες, κρατήσεις πτήσεων ή ξενοδοχείων ή ακόμη και ιδιαίτερα μηνύματα που αφορούν τα χόμπι ή τις ενασχολήσεις μας ακόμη και τους δικούς μας ανθρώπους. Αν το Gmail είχε καταφέρει να τα κατηγοριοποιήσει όλα αυτά με τους φακέλους του, αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο να διαχωρίζει τα Spam με ευκολία, τώρα το Inbox προχωράει ακόμη παραπέρα. Ας δούμε πώς:

    Ομάδες (Bundles)
    Το Inbox επεκτείνει τις κατηγορίες που γνωρίσαμε στο Gmail, ώστε να βρίσκετε με ευκολία παρόμοια είδη αλληλογραφίας. Για παράδειγμα, όλες οι αποδείξεις από τις τραπεζικές σας συναλλαγές ομαδοποιούνται ώστε να μπορείτε να τις ελέγχετε με ευκολία, όπως επίσης και όλες οι προσφορές, οι αγορές, τα ταξίδια σας κ.ο.κ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορείτε ακόμη και να το “εκπαιδεύσετε” ώστε να προσαρμοστεί στον τρόπο που θέλετε ομαδοποιημένα τα μηνύματά σας, αλλά και να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε τα δικά σας “πακέτα” διαχωρίζοντας τα ενδιαφέροντα και τις ενασχολήσεις σας.

    inbox-highlights

    Αξιοσημείωτα (Highlights)
    Το Inbox σας επιτρέπει επιπλέον να βλέπετε βασικές πληροφορίες από τα μηνύματά σας, όπως παραγγελίες, κατάσταση πτήσεων κ.λπ. χωρίς να χρειάζεται να τα ανοίξετε. Μπορεί να εμφανίσει επιπλέον και infos που λαμβάνει από το web, οι οποίες δεν υπήρχαν στο αρχικό μήνυμα, όπως την κατάσταση της πτήσης σας σε πραγματικό χρόνο και τις παραδόσεις των πακέτων σας. Bundles & Highlights συνεργάζονται ώστε να σας παρέχουν κάθε στιγμή τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

    inbox-snooze

    Υπενθύμιση (Reminder), Αναβολή (Snooze), Assist (Βοήθεια)
    Μπορείτε να επικεντρωθείτε στις προτεραιότητές σας με ευκολία, ορίζοντας υπενθυμίσεις για αυτές. Με αυτό τον τρόπο, οι εκκρεμότητές σας βρίσκονται στην κορυφή των εισερχομένων σας και γνωρίζετε με μία ματιά τι πρέπει να μην ξεχάσετε με… τίποτα. Μπορείτε ακόμη να αναβάλλετε μηνύματα και υπενθυμίσεις για οπότε επιλέξετε εσείς. Επιπλέον, χάρη στη Βοήθεια (Assist) που προσφέρει το Inbox, σας παρέχει πληροφορίες που χρειάζεστε για κάθε σας εκκρεμότητα (για παράδειγμα αν έχετε τοποθετήσει μία υπενθύμιση για να καλέσετε ένα κατάστημα, μπορεί να σας ενημερώσει για τον αριθμό τηλεφώνου ή για το αν είναι ανοικτό εκείνη την ώρα).

    Inbox by Gmail2

    Το Inbox είναι, προς το παρόν, διαθέσιμο μόνο με προσκλήσεις που μπορείτε να ζητήσετε στέλνοντας ένα email στο [email protected] (ή να λάβετε από έναν φίλο σας που έχει στην κατοχή του invitation), ενώ, σε αυτή τη φάση, θα λειτουργεί μέσω iOS και Android app αλλά και στο web μέσω Chrome. Αφού αιτηθείτε μία πρόσκληση, μπορείτε να αναμένετε ώστε να λάβετε το invitation που θα σας εισάγει στην εμπειρία του και στον τρόπο που η Google φαντάζεται το μέλλον του email. Ανυπομονούμε να το ζήσουμε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles