16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Info Quest Technologies: 10 χρόνια Xiaomi

    Η Xiaomi, παγκόσμιος ηγέτης της τεχνολογίας, γιορτάζει φέτος τα 10α γενέθλιά της. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 6 Απριλίου 2010 και σήμερα ο Πρόεδρος και ιδρυτής Lei Jun, έδωσε μια ομιλία στην οποία συνόψισε ολόκληρη τη δεκαετία. Στην ομιλία ανέφερε τις πιο σημαντικές στιγμές της εταιρείας, τις διακυμάνσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των ετών, τις πρωτοποριακές στιγμές και το πώς η Xiaomi έγινε παγκόσμιo brand.

    Όπως δήλωσε στην ομιλία του: «Από την αρχή, το όνειρό μας ήταν να φτιάξουμε τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα στον κόσμο, στο ½ της τιμής, ώστε να είναι προσιτά σε όλους. Η δημιουργία των καλύτερων τηλεφώνων στον κόσμο από αυτή τη μικρή εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Πεκίνο που ξεκίνησε σχεδόν από το μηδέν, ήταν ένα δύσκολο έργο,  ενώ ο στόχος της μισής τιμής  φαινόταν ως μια παράλογη υπόθεση. Πώς θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε αυτήν την υπόθεση σε αξιόπιστη προοπτική; Πρότεινα μια ιδέα κάπως «εντυπωσιακή»: όλοι οι τεχνολογικοί γίγαντες εξειδικεύονται στο hardware. Tι θα γινόταν όμως αν η κατασκευή και η εμπορία smartphone αξιοποιούσε την κουλτούρα του Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας διαδικτυακά κανάλια λιανικής, κάνοντας ελάχιστο παραδοσιακό μάρκετινγκ και προσφέροντας διαδικτυακές υπηρεσίες; Εάν μπορούσαμε να συνδυάσουμε  software, hardware και διαδικτυακές υπηρεσίες θα διαγράφαμε τη δική μας πορεία προς την επιτυχία, θέτοντας μια  ανατρεπτική πρόκληση που αλλάζει τους κανόνες. Μια στρατηγική η  οποία όπως φαίνεται από την πορεία της εταιρείας στέφθηκε με επιτυχία».

    Μεταξύ άλλων ο Lei Jun αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της Xiaomi  μια δεκαετία μόλις μετά την ίδρυσή της  να βρίσκεται για 2η συνεχή χρονιά στη λίστα του Fortune 500, καταλαμβάνοντας την 422η θέση, κερδίζοντας 46 θέσεις σχέση με την περσινή χρονιά.  Αξίζει να αναφερθεί ότι η Xiaomi ήταν η νεότερη εταιρεία στη λίστα το 2019, με κατάταξη στο No. 468. Φέτος  διατηρεί και την κατάταξή της στην Νο. 7 στην κατηγορία Υπηρεσίες Διαδικτύου και Λιανικής.

    Στο τέλος της ομιλίας, ο ιδρυτής της Xiaomi παρουσίασε τρία συναρπαστικά νέα προϊόντα τα Mi 10 UltraMi TV LUX OLED Transparent Edition, και Redmi K30 Ultra.

    Ολόκληρη η ομιλία του Lei Jun στα Αγγλικά είναι διαθέσιμη εδώ.

    Η Info Quest Technologies, είναι ο επίσημος διανομέας και εξουσιοδοτημένο επισκευαστικό κέντρο της Xiaomi σε Ελλάδα και Κύπρο. Αποτελεί την πρώτη συνεργασία της Xiaomi στην Ευρώπη και στρατηγικό συνεργάτη της να κάνει, όπως είναι η φιλοσοφία της εταιρείας, την καινοτομία προσιτή σε όλους – “Innovation For Everyone”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles