24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    “Infopoint”: Διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποστήριξη Πολιτιστικών και Τουριστικών Ιδρυμάτων

    Μια Κυπριακή νεοσύστατη εταιρία ανάπτυξης διαδικτυακών τεχνολογιών, η BL Blupath Ltd, ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανάπτυξη της διαδικτυακής πλατφόρμας “Infopoint” (https:///www.infopointapp.com). Πρόκειται για ένα νέο καινοτόμο σύστημα που αναπτύχθηκε με σκοπό την υποστήριξη πολιτιστικών και τουριστικών ιδρυμάτων όπως μουσεία, γκαλερί τέχνης και διαχειριστές τουριστικών ορόσημων. Το Infopoint, αποτελεί ουσιαστικά μια πολύ-λειτουργική λύση που ελαχιστοποιεί την ανάγκη των ιδρυμάτων να χρησιμοποιούν πολλαπλές διαφορετικές πλατφόρμες για τις διάφορες ανάγκες αποθήκευσης πληροφοριών σχετικά με τα εκθέματα τους, καθώς και επικοινωνίας με το κοινό τους. Είναι σχεδιασμένο να υποστηρίζει 3 κύριους λειτουργικούς πυλώνες : Της “διαχείρισης αρχείων”, της “επικοινωνίας” και της “συνεργασίας”.

    Στον πυρήνα της πλατφόρμας “Infopoint” βρίσκεται το σύστημα διαχείρισης αρχείων και πληροφοριών, που επιτρέπει σε ένα ίδρυμα να διατηρεί μια οργανωμένη και ταξινομημένη εσωτερική βάση δεδομένων με πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα πολιτιστικά αντικείμενα και ορόσημα υπό τη φροντίδα του, καθώς και μια εσωτερική βιβλιοθήκη όλων των πολυμέσων του (ηχητικά αρχεία, βίντεο, εικόνες, κτλ.)

    Στηριγμένες στο σύστημα διαχείρισης αρχείων και πληροφοριών, έχουν αναπτυχθεί οι διάφορες λειτουργίες ‘επικοινωνίας’ της πλατφόρμας, που στόχο έχουν να επιτρέπουν στα ιδρύματα να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με τα διάφορα ακροατήρια τους.

    Για παράδειγμα, ένα ίδρυμα μπορεί να εξάγει λεπτομέρειες σχετικά με τα πολιτιστικά αντικείμενα και τα ορόσημα που διαχειρίζεται στη Ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη Europeana, να τις δημοσιεύσει σε μια ανεξάρτητη δική του δικτυακή πύλη για πρόσβαση από ερευνητές ή να τις εξάγει σε τρίτες ψηφιακές εφαρμογές μέσω API. Το ίδρυμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Infopoint για σκοπούς άμεσης επικοινωνίας με τους επισκέπτες στο χώρο του, εξαλείφοντας την ανάγκη για δαπανηρές λύσεις όπως οι ακουστικοί οδηγοί. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους διαχειριστές της να δημιουργούν γρήγορα και εύκολα ελκυστικούς, πλούσιους σε πολυμέσα, ψηφιακούς οδηγούς, καθώς και να αναπτύσσουν “Infopoints” μέσα στις εγκαταστάσεις τους που κατευθύνουν τους επισκέπτες στο περιεχόμενο αυτών των οδηγών μέσω των κινητών τους τηλεφώνων ή μέσω tablet που μπορούν να εγκατασταθούν στο χώρο.

    Τέλος, η πλατφόρμα Infopoint υποστηρίζει την συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ιδρυμάτων, επιτρέποντας τους να οικοδομήσουν κοινές βάσεις δεδομένων και αρχείων σχηματίζοντας πολλαπλές ανεξάρτητες ομάδες χριστών, η καθεμία από τις οποίες έχει την δική της ανεξάρτητη βάση δεδομένων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Infopoint αναπτύχθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος έρευνας και Καινοτομίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Έρευνα σε νεοσύστατες επιχειρήσεις» της πρωτοβουλίας «Restart 2016 – 2020». Η ανάπτυξη της πλατφόρμας έγινε από κοινοπραξία συνεργατών  που περιελάβανε την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας και το Ίδρυμα Μακάριος ΙΙΙ. Και οι δύο οργανισμοί και θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα Infopoint για σκοπούς επικοινωνίας με τους τουρίστες και τους επισκέπτες που προσέρχονται στους χώρους τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles