21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ingress: Ένα mobile game “εναλλακτικής πραγματικότητας” από τη Google

    Μία διαφορετική δραστηριότητα για την Google, ένα mobile game “εναλλακτικής πραγματικότητας” που διατίθεται μέσω δωρεάν Android εφαρμογής.

    Πρόκειται για ένα project ενός πρώην στελέχους της εταιρείας, του John Hanke και του start-up του, Niantic labs, το οποίο λειτουργεί στο εσωτερικό του αμερικανικού κολοσσού.

    Στόχος του Ingress, ενός augmented reality game, το οποίο χρησιμοποιεί ως “πλατφόρμα” του τον πραγματικό κόσμο, είναι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, να σκεφτούμε πως, πλέον, η δύναμη ενός υπολογιστή βρίσκεται παντού και να δούμε το περιβάλλον με λίγο διαφορετικό τρόπο…

    Σύμφωνα με την υπόθεση του παιχνιδιού, μία “μυστηριώδης” ενέργεια έχει ανακαλυφθεί από επιστήμονες στην Ευρώπη. Η προέλευση και ο σκοπός της παραμένουν άγνωστα, αλλά κάποιοι ερευνητές πιστεύουν ότι επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Έτσι, ή πρέπει να την ελέγξουμε ή αυτή θα μας ελέγξει…

    Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν να ενσωματωθούν σε μία από τις δύο ομάδες του παιχνιδιού, τους “Πεφωτισμένους” (“Enlighened”) που θέλουν να ενδυναμώσουν αυτή την ενέργεια και την “Αντίσταση” (“Resistance”) που θέλει να την καταπολεμήσει. Μπορούν να συμμετέχουν χρήστες από οπουδήποτε στον κόσμο, καθώς η εφαρμογή εντοπίζει τη θέση τους και παρέχει πληροφορίες για το τοπικό πεδίο δράσης, αν και σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές θα υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός για πόρους.

    Οι χρήστες μπορούν να εξασφαλίσουν την “ενέργεια” που απαιτείται για να συμμετέχουν στο παιχνίδι, συλλέγοντάς την μέσα από πραγματικά “μονοπάτια” (κάτι σαν μία εκδοχή του Pac-Man στον… πραγματικό κόσμο). Στη συνέχεια, την ξοδεύουν σε αποστολές, καθώς η εφαρμογή τούς οδηγεί σε τοποθεσίες γνώσης και πολιτισμού, όπως γκαλερί, βιβλιοθήκες και άλλα προσβάσιμα σημεία.

    “Το concept είναι κάτι σαν το World of Warcraft, όπου ο καθένας στον κόσμο παίζει το ίδιο παιχνίδι” λέει ο Hanke και συνεχίζει “Είμαστε σίγουρα εμπνευσμένοι από τον J. J. Abraams, αλλά δε θέλουμε να αφήσουμε τους ανθρώπους σε μια “Lost” κατάσταση όπου θα βρίσκονται σε ένα φανταστικό κόσμο που δεν τελειώνει ποτέ”.

    Προς το παρόν, για να συμμετέχετε στο παιχνίδι, χρειάζεστε πρόσκληση, την οποία μπορείτε να ζητήσετε στην ιστοσελίδα του http://www.ingress.com/.

    Δείτε το video

    Πηγή: AllThingsD

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles