12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services” στο InnovAthens!

    Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), η Samsung Electronics Hellas και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασαν σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Innovation and Design Thinking in Mobile Applications and Services”. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του InnovAthens.

    InnovAthens_Economics and Business School_131014_1

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τελειόφοιτους ή απόφοιτους Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο ηλεκτρονικό επιχειρείν. Προσφέρεται δωρεάν και στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στη σχεδίαση νέων υπηρεσιών και επιχειρηματικής δραστηριότητας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που προσφέρονται στο χώρο του mobile. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 50 ώρες, διεξάγεται σε τέσσερις εβδομάδες και οι σπουδαστές, που θα το τελειώσουν με επιτυχία, θα λάβουν πιστοποιητικό σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Όπως δήλωσε ο Αντώνης Οικονόμου, Project Manager του INNOVATHENS: «Ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, έχει εντάξει στις δραστηριότητές του ένα ευρύτατο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης σε άνεργους νέους, επίδοξους επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο συνδιοργανώνει στο χώρο του ένα πρωτοποριακό σεμινάριο για την προτυποποίηση επιχειρηματικών ιδεών στο χώρο των κινητών εφαρμογών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από έμπειρους καθηγητές και συνεργάτες του ΟΠΑ».

    InnovAthens_Economics and Business School_131014_3

    Ο Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας επανάστασης στη χρήση των ασύρματων επικοινωνιών και των εφαρμογών στις νέες κινητές συσκευές, που θα μεταμορφώσει όλους τους κλάδους της οικονομίας, από την αγροτική παραγωγή και τις μεταφορές, μέχρι τον τουρισμό και την υγεία. Χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλλουμε μέσα από αυτό το πρόγραμμα στην ταχύτερη επιμόρφωση των νέων και στη δημιουργία νέων προοπτικών απασχόλησης, με την τεχνογνωσία και την διεθνή εμπειρία των επιχειρήσεων-μελών μας».

    Ο Αντιπρύτανης του ΟΠΑ και υπεύθυνος του Κ.Ε.Κ., Καθηγητής Γεώργιος Γιαγλής πρόσθεσε: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεργάζεται με φορείς της αγοράς για την προσφορά εξειδικευμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε τομείς αιχμής, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και νέα επιχειρηματικότητα». «Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν έχει σχεδιάσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα τελευταία 25 χρόνια. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καινοτομεί γιατί συνδυάζει τη σχεδίαση και ανάπτυξη νέων ψηφιακών mobile υπηρεσιών με την επιχειρηματική τους υλοποίηση», συνέχισε ο Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής και Διευθυντής του ELTRUN και του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    InnovAthens_Economics and Business School_131014_2

    Τέλος ο Μιχάλης Μόσχος, Marketing Director της Samsung Electronics Hellas επεσήμανε: «Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για εμάς να συμμετάσχουμε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος. Η βιομηχανία του mobile εξελίσσεται ταχύτατα, σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργώντας νέες προοπτικές, δυνατότητες και ευκαιρίες προς αξιοποίηση. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τους νέους και ειδικότερα τις γυναίκες, να δηλώσουν συμμετοχή με σκοπό να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο».

    Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Δρα. Κατερίνα Φραϊδάκη, στα τηλέφωνα 210-8203654 και 210-8203663 ή να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω e-mail στο [email protected]. Η αίτηση υπάρχει στο διαδικτυακό τόπο του προγάμματος στο Κ.Ε.Κ. του Ο.Π.Α.: www.kek.aueb.gr. Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 27 Οκτωβρίου.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles