15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Instagram: Έρχεται εργαλείο προστασίας για τις γυμνές φωτογραφίες

    Δεν είναι μυστικό ότι οι γυμνές φωτογραφίες έχουν γεμίσει τα social media και δεν είναι λίγα τα περιστατικά που χρήστες έχασαν τον ύπνο τους, επειδή αυτές οι εικόνες έπεσαν σε λάθος χέρια.

    Οι γυμνές φωτογραφίες αποτελούν μεγάλο πρόβλημα στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως το Instagram αναπτύσσει ένα εργαλείο που θα μπορούσε να βοηθήσει. Ο Alessandro Paluzzi σε πρόσφατο tweet ανέφερε ότι η τεχνολογία “Nudity protection” καλύπτει φωτογραφίες που μπορεί να περιέχουν γυμνό στο chat, δίνοντας την επιλογή στους χρήστες να τις δουν ή όχι. Η μητρική του Instagram, η Meta, επιβεβαίωσε ότι όντως αναπτύσσει το εν λόγω εργαλείο.

    Σκοπός της εταιρείας είναι αφενός να «θωρακίσει» τους ανθρώπους από τις γυμνές φωτογραφίες ή άλλα προσβλητικά μηνύματα και να περιοριστεί ηαποστολή τους σε τρίτους. «Εργαζόμαστε στενά με ειδικούς για να εξασφαλίσουμε ότι οι νέες αυτές λειτουργίες θα προστατεύσουν την ιδιωτικότητα των χρηστών και θα τους δίνουν έλεγχο πάνω στα μηνύματα που λαμβάνουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Meta. Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το τεστ.

    Διαβάστε επίσης:

    Google: Έδωσε 250.000 δολάρια κατά λάθος σε hacker και εκείνος τα επέστρεψε

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles