24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Intel προσδοκά να κάνει την ομιλία του Stephen Hawking πιο γρήγορη

    Ο διάσημος καθηγητής Stephen Hawking (που παρεμπιπτόντως ΔΕΝ έχει πάρει βραβείο Nobel) είναι γνωστό ότι πάσχει από μία εκφυλιστική ασθένεια του νευρικού συστήματός του που τον έχει καταστήσει ανίκανο να χρησιμοποιήσει τους περισσότερους μύες του. Μπορεί και μιλάει μέσω ενός συστήματος που επιλέγει γράμματα με την κίνηση ενός μυ του προσώπου, έχοντας μπροστά του μία οθόνη με ένα κέρσορα που περνάει γρήγορα πάνω από τα γράμματα. Με την κατάστασή του, όμως, να χειροτερεύει συνέχεια, το σύστημα αυτό του επιτρέπει να «αρθρώνει» μία λέξη μόνο το λεπτό.

    Η Intel εδώ και 10 χρόνια εργάζεται πάνω στο σύστημα ομιλίας του καθηγητή και τώρα, όπως δηλώνει ο CTO της εταιρείας Justin Rattner στο Scientific American, ευελπιστούν πως με ένα νέο interface, θα βοηθήσουν τον 71 χρονο καθηγητή να «παράγει» περισσότερες από τις πολύτιμες λέξεις του. Εφόσον μπορεί να χρησιμοποιήσει και άλλους μύες στο πρόσωπό του, η Intel ισχυρίζεται πως μπορεί να συνδυάσει τις εκφράσεις αυτές με το καινούριο περιβάλλον που θα μπορεί να προβλέπει τις λέξεις του καθηγητή πιο γρήγορα. Έτσι, θα μπορεί να επιλέγει γράμματα και με τις κινήσεις των φρυδιών του ή του στόματος που μπορεί και χρησιμοποιεί ακόμα.

    Επί τη ευκαιρία, αναζητήστε την ταινία Hawking με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch (Sherlock, Star Trek Into Darkness) στον ρόλο του καθηγητή. Περιγράφει τα πρώτα χρόνια της ζωής του διάσημου καθηγητή και την εκδήλωση της ασθένειάς του, με μία εξαιρετική ερμηνεία από τον Cumberbatch.

    Πηγή: The Verge

    Φώτο

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles