19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Intel Alder Lake: Την πλάτη τους βλέπουν τα M1 Pro & M1 Max της Apple, στα τελευταία benchmarks!

    Χωρίς αμφιβολία, η 12η γενιά των Intel CPUs βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς οι Alder Lake υπόσχονται πολλά στους power users. Ως είθισται βέβαια με το release κάθε νέας CPU, οι μετρήσεις στα διάφορα benchmarking utilities παίρνουν φωτιά και αυτό συνέβη και τώρα, με τη ναυαρχίδα των Alder Lake, Core i9-12900K, η οποία τέθηκε αντιμέτωπη με τα πολυδιαφημισμένα M1 Pro και Μ1 Max  της Apple.

    Σύμφωνα με τις μετρήσεις που ανέβηκαν στο Geekbench benchmarking utility, η Core i9-12900K έπιασε 18.500 πόντους στο κομμάτι του multi-core, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο συγκρινόμενο με τους 12.500 πόντους των M1 Pro και Μ1 Max. Για τους users όμως που δεν επιθυμούν να αγοράσουν την πιο ακριβή πρόταση των Alder Lake, ακόμη και o i7-127000 πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα στα benchmarks σε σύγκριση με τα M1 Pro και M1 Max chipset. Ωστόσο, μια παράμετρος που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι ότι η Alder Lake της Intel είναι κατά πολύ πιο «ενεργοβόροι» σε σύγκριση με τις δύο προτάσεις της Apple, καθώς τα συγκεκριμένα chipsets προσφέρουν χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και πολύ καλό performance, για αυτό και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ιδανικές λύσεις για να «κατοικήσουν» στο εσωτερικό των laptops. Για αυτό και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τους νέους iMac, οι οποίοι θα κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο 2022 και έτσι θα έχουμε ένα καλύτερο μέτρο σύγκρισης.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles