24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Intel Arc: Δυνατά στο παιχνίδι των gaming GPUs και η Intel!

    Μπορεί η Nvidia και η AMD να αποτελούν τις δύο κυρίαρχες δυνάμεις στον χώρο των GPUs, όμως η Intel αναμένεται πολύ σύντομα να επιχειρήσει να μπει σφήνα ανάμεσα τους, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει και εκείνη το δικό της μερίδιο της πίτας. Για αυτό και μέσα στο 2022 ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τη σειρά Arc, τις δικές της κάρτες γραφικών που θα κυκλοφορήσουν τόσο σε ενσωματωμένη, όσο και σε μεμονωμένη μορφή.

    Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησαν οι υπεύθυνοι της γνωστής εταιρείας, οι πρώτες Arc GPUs, θα φέρουν την κωδική ονομασία Alchemist και αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 για desktops και laptops. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό μετά τις Alcehmist θα κυκλοφορήσουν οι Battlemage, Celestial και Druid. Οι συγκεκριμένες προτάσεις θα υποστηρίζουν hardware-based ray tracing, τεχνικές mesh shading, variabale rate shading και το DirectX 12 Ultimate. Η Intel ισχυρίζεται ότι οι GPU που θα παρουσιάσει θα διαθέτουν δυνατότητες A.I. και Super Sampling, μια ανάλογη τεχνική που χρησιμοποιείται από την NVIDIA.

    Μάλιστα, στο video που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω σας περιμένει εκτός από την παρουσίαση των ανθρώπων που εργάζονται στο Intel Arc project και μια μίνι-επίδειξη των γραφικών των εν λόγω GPUs. Όπως θα δείτε υπάρχουν αρκετά games όπως το Forza Horizon 4, Psychonauts 2, PUBG και το Metro Exodus. Και εάν αναρωτιέστε ακόμη, ναι οι συγκεκριμένες GPUs θα μπορούν να τρέξουν την remastered τριλογία του Crysis.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles