22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Intel: Επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγή μικροτσίπ στην Ευρώπη

    Επενδύσεις συνολικού ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγή μικροτσίπ προτίθεται να υλοποιήσει η Intel, σε χώρες της Ευρώπης μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια . Το επενδυτικό πλάνο της Intel, σε πρώτο στάδιο περιλαμβάνει μια πρώτη επένδυση ύψους €17 δισ. για την εγκατάσταση ενός εργοστασίου αιχμής για την κατασκευή ημιαγωγών στο Μαγδεμβούργο, στη βορειοανατολική Γερμανία.

    Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαρακτήρισε την εν λόγω επένδυση που ανακοίνωσε την Τρίτη 15 Μαρτίου η Intel, ως «σημαντική συμβολή στο οικοσύστημα της ευρωπαϊκής παραγωγής ημιαγωγών που χτίζουμε αυτή τη στιγμή». Όπως τόνισε η επικεφαλής της Επιτροπής, «η επένδυση θα δημιουργήσει νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη. Και είμαι σίγουρη ότι θα ανοίξει το δρόμο για περισσότερες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους».

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, η Επιτροπή παρουσίασε μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για την ασφάλεια του εφοδιασμού, την ανθεκτικότητα και την τεχνολογική υπεροχή της Ένωσης σε τεχνολογίες και εφαρμογές ημιαγωγών.

    Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διατυπώσει την πρόθεση της να φιλοξενεί επί του εδάφους της το 20% της παγκόσμιας παραγωγής μικροτσίπ, έως το 2030. Πρόκειται πρακτικά για διπλασιασμό της παραγωγικής δύναμης της Ένωσης σε ημιαγωγούς.

    Όπως τόνισε η κυρία η κυρία φον ντερ Λάιεν, στόχος της Ένωσης είναι η Ευρώπη να χαράξει νέα σύνορα στην καινοτομία, σπάζοντας το φράγμα των 3 νανόμετρων στον τεχνολογικό κόμβο, για παράδειγμα. Δημιουργώντας ενεργειακά αποδοτικούς ημιαγωγούς. Κι επίσης αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα και εφαρμογές, που το μυαλό μας δεν μπορεί καν να συλλάβει σήμερα.

    Η Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε επίσης στις τεράστιες επενδύσεις, που θα γίνουν στην Ευρώπη στον τομέα αυτό. Όπως είπε: «περισσότερα από €43 δισ. δημόσιες επενδύσεις, τόσο της Ε.Ε. όσο και εθνικών επενδύσεων, θα υποστηρίξουν την πράξη της Ε.Ε. για τα μικροκυκλώματα μέχρι το 2030. Θα καταστήσουν την Ευρώπη πιο ελκυστικό μέρος για τις εταιρείες τεχνολογίας να επενδύουν στην ανάπτυξη και παραγωγή ημιαγωγών αιχμής».

    Διαβάστε επίσης: Επιστροφή των αποσπώμενων μπαταριών στα smartphones εξετάζει η Ε.Ε

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles