20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Intel ακυρώνει τον διάδοχο του Skylake, Cannon Lake (φήμες);

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον στον κόσμο του computing μονοπωλεί η νέα γενιά επεξεργαστών Intel Skylake, οι οποίοι βρίσκονται προ των πυλών και αναμένεται μετά το καλοκαίρι να κατακλύσουν την αγορά. Ωστόσο, πέραν του Skylake πριν από αρκετό καιρό είχαμε πληροφορηθεί για την πρόθεση της Intel να ρίξει στην αγορά μέσα στο 2017 τον διάδοχο του Skylake, ονόματι Cannon Lake, ο οποίος σύμφωνα με την Intel θα βασιζόταν στην τεχνολογία κατασκευής 10nm.

    Intel chipset

    Παρόλα αυτά, σύμφωνα με φήμες που ακούγονται τελευταία και έχουν την βάση τους σε ένα εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε, ο διάδοχος του Skylake δεν θα είναι τελικά η πλατφόρμα Cannon Lake, αλλά ο Kaby Lake, o οποίος θα ακολουθεί την ίδια τεχνολογία κατασκευής με τους επεξεργαστές Skylake. Για το εν λόγω chipset θα υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές CPUs, όπου οι τρεις θα αφορούν mobile συσκευές και μία τα desktop PCs. Εάν τελικώς βέβαια τα παραπάνω ισχύουν, μάλλον δύσκολα θα δούμε νέες CPUs με fabrication process στα 10nm, καθώς ενδέχεται η Intel να μην μπορεί εύκολα (σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον) να σμικρύνει ακόμη περισσότερο την CPU. Αναμφίβολα, τα παραπάνω μπορεί να μην έχουν λογική βάση, για αυτό θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να μάθουμε κάτι νεότερο από την ίδια την Intel. Προς το παρόν καλύτερα ας περιμένουμε για την άφιξη του Intel Skylake στα τέλη του καλοκαιριού και για τα υπόλοιπα βλέπουμε…  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles