16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    H Intel πουλάει πάνω από 100 εκατ. CPUs και πετυχαίνει ρεκόρ κερδών!

    H Intel ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κατάφερε να πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια επεξεργαστές μέσα στο Γ’ τρίμηνο του 2014, πετυχαίνοντας ρεκόρ κερδών, καθώς μέσα σε μόλις τρεις μήνες τα έσοδα της ανήλθαν συνολικά στα 14.6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη της άγγιξαν τα 3.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα παραπάνω αστρονομικά νούμερα που προκαλούν ίλιγγο προήλθαν από τις πωλήσεις chips για desktops, servers, laptops, tablets και κινητά τηλέφωνα, ενώ σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρσι τα έσοδα της Intel αυξήθηκαν κατά 8%, ενώ τα καθαρά κέρδη κατά 12%!

    intel_cpu_socket3

    Οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι τα κέρδη της Intel προήλθαν (πέραν των εξαιρετικών πωλήσεων της) και από την έξυπνη χρηματιστηριακή πολιτική της και ο CEO του κολοσσού του computing, Brian Krzanich, δεν μπορεί παρά να δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος με την πρόοδο που έχει σημειώσει η εταιρεία του. Επιπλέον, ο CEO της Intel τονίζει ότι στόχος της μεγάλης εταιρείας είναι να συνεχίσει στον ίδιο πετυχημένο δρόμο και έχοντας προσήλωση στους στόχους της, να συνεχιστεί η ανάπτυξη της για πολύ καιρό ακόμα. Αποκωδικοποιώντας την εξαιρετική πορεία της Intel, περίπου τα 2/3 των εσόδων προήλθαν από τον τομέα της αγοράς των PC, 3.7 δισεκατομμύρια προήλθαν από τον τομέα του Data Center και περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια από τις εφαρμογές λογισμικού και Internet. Ο μόνος τομέας της Intel που δεν είχε τόσο κερδοφορία σχετίζεται με την κινητή τηλεφωνία, όπου για το Γ’ τρίμηνο του 2014 συγκέντρωσε μόλις 1 εκατομμύριο δολάρια.

    Με την οικογένεια των εξελιγμένων επεξεργαστών Haswell να κερδίζει πόντους και να εδραιώνεται στην αγορά, δεν αποκλείεται και στο Δ’ τρίμηνο να δούμε την Intel να καταγράφει υψηλά κέρδη, καθώς πλέον δείχνει να παίζει χωρίς αντίπαλο στην αγορά των επεξεργαστών σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles