18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Intel Skylake και πείτε για πάντα αντίο στα… καλώδια!

    Μπορεί όλα τα φώτα της δημοσιότητας στη φετινή Computex 2014 για την Intel, να έπεσαν πάνω στην ανακοίνωση του σούπερ οικονομικού και energy-efficient Broadwell chipset, όμως η φετινή Computex είχε και άλλα «ζουμερά» νέα για τους φίλους του computing.

    Intel sign

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Intel, η next-gen πλατφόρμα Broadwell θα αντικατασταθεί μέσα στο 2016 από την Intel Skylake. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Intel, Kirk Skaugen, το όραμα της γνωστής εταιρείας για το PC του μέλλοντος εστιάζει στην ύπαρξη μίας συσκευής, η οποία δεν θα συνδέεται με κανένα απολύτως καλώδιο! Μάλιστα, ο Kirk Skaugen παρουσίασε ένα υπό ανάπτυξη μοντέλο αναφοράς, όπου όλες οι λειτουργίες του λάμβαναν χώρα με βάση την ασύρματη τεχνολογία. Με άξονα το WiGig δίκτυο, το οποίο δύναται να εξασφαλίσει ταχύτητες που φτάνουν μέχρι τα 7Gbps και δίνει τη δυνατότητα διασύνδεσης ανάμεσα στα διαφορετικά περιφερειακά που θα πλαισιώνουν το Intel Skylake PC. Όσον αφορά βέβαια, την ύπαρξη της σύνδεσης με τη πηγή του ρεύματος (που ομολογουμένως είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι), η Intel έχει ξεκινήσει μία συνεργασία με την Skaugen, μία εταιρεία που έχει αναπτύξει την Rezence, μία τεχνολογία φόρτισης που προέρχεται από τον μαγνητισμό.

    Η πλατφόρμα Intel Skylake, εάν τελικώς υλοποιηθεί θα δώσει ένα τέλος στο αιώνιο πρόβλημα των υπερβολικών καλωδίων, που εδώ και αιώνες βασανίζουν τους PC users! Ας ελπίσουμε ότι σύντομα τα PC του μέλλοντος θα είναι ασύρματα από την αρχή μέχρι το τέλος!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles