22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Intel: Tα ultrabooks του μέλλοντος θα έχουν αναγνώριση φωνής και οθόνες αφής

    [CES 2012]

    Τα ultrabooks δεν θα είναι όπως τα ξέρουμε. Θα διαθέτουν οθόνες αφής, αναγνώριση φωνής, μεγαλύτερη αυτονομία και χαμηλότερες τιμές. Αυτά είπε η Intel κατά την συνέντευξη τύπου που έδωσε στα πλαίσια της έκθεσης CES 2012 και έδειξε μερικά concept devices για να το εμπεδώσουμε.

    Περισσότερα από 75 ultrabooks θα κυκλοφορήσουν το 2012 είπε ο Mooly Eden, γενικός διευθυντής του PC client group της Intel. Και μερικά από τα μοντέλα θα είναι υβριδικά. Ένας συνδυασμός laptop και tablet.

    Γιατί η αγορά προσανατολίζεται στα ultrabooks όμως; Τα στελέχη της Intel ήταν σαφή σε αυτό. Τα tablets είναι για να απολαμβάνεις περιεχόμενο. Τα PC είναι για να το δημιουργείς. To ultrabook έρχεται να συνδυάσει αυτά τα δύο.

    Θα είναι πιο προσιτά τα ultrabooks; Η Intel πιστεύει πως ναι. Έως το τέλος του χρόνου υπολογίζει σε μία μείωση της κατώτατης τιμής περισσότερο από 100 δολάρια.

    Τα ultrabooks του μέλλοντος δεν θα είναι μόνο πιο λεπτά, αλλά θα διαθέτουν οθόνες αφής οπότε και η λειτουργικότητά τους, θα περάσει σε άλλο επίπεδο, είπε ο Eden.

    Η αφή προς το παρόν είχε προσπεράσει τα ultrabooks και είχε προσγειωθεί στα smartphones και τα tablets. Αυτό αλλάζει»

    Οι χρήστες δεν χρειάζεται να απαρνηθούν τα πληκτρολόγια, οπότε οι οθόνες αφής στα νέα ultrabooks θα προσφέρουν εναλλακτικές υπηρεσίες με gestures, zooming, cropping και scrolling. Σε συνεργασία με την Nuance, η Intel υπόσχεται δε, την χρήση φωνητικής αναγνώρισης στα ultrabooks, αργότερα μέσα στη χρονιά.

    Ένα concept που εμφανίστηκε στην παρουσίαση της Intel, με το όνομα Nikiski, ήταν βασισμένο στα Windows 8 και είχε μία μικρή οθόνη στην κάτω πλευρά. Έτσι, όταν το laptop είναι κλειστό, στην κάτω μικρή οθόνη, μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες της συσκευής, εν είδη tablet.
    «Αν θέλετε ένα τέτοιο PC, θα πρέπει να περιμένετε» είπε ο Eden.

    Όσον αφορά την ίδια την εταιρεία, παρουσίασε το επεξεργαστή Ivy Bridge και η παρουσίαση έγινε σε ένα ultrabook στο οποίο τον είχαν ενσωματώσει. Η δοκιμή έγινε με ένα αρκετά «βαρύ» και απαιτητικό game και το ultrabook δεν υπολείπεται σε τίποτα ενός πιο στιβαρού laptop.

    Και μετά τους Ivy Bridge τι; Θα ακολουθήσουν οι επεξεργαστές με την κωδική ονομασία Haswell που υπόσχονται 20 φορές καλύτερες επιδόσεις, καταπολεμώντας τον «νεκρό» χρόνο των laptops.

    Το μέλλον λοιπόν είναι στα ultrabooks λέει η Intel κι εμείς τους πιστεύουμε…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles