20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Thunderbolt 2. Επίσημα από την Intel για 4Κ προβολή και μεταφορά video ταυτόχρονα

    H Intel μάς είχε προιδεάσει για τη νέα γενιά της τεχνολογίας Thunderbolt τον Απρίλιο τώρα όμως ανακοινώνει επίσημα τις προδιαγραφές της, οι οποίες ακολουθούν τις ανάγκες της εποχής για θέαση και μεταφορά 4K περιεχομένου.

    Thunderbolt

    Έτσι, πλέον, οι ταχύτητες διασύνδεσης διπλασιάζονται και μπορούν να φτάσουν έως τα 20Gbps (έναντι 10 που υποστήριζε η “πρώτη γενιά” Thunderbolt).

    Η νέα θύρα, που έχει γίνει πλέον must για τα MacBook αλλά και προτάσεις άλλων κατασκευαστών (όπως και αρκετών “Haswell” products που ανακοινώθηκαν ή θα ανακοινωθούν σύντομα), υπόσχεται ταυτόχρονη μεταφορά και αναπαραγωγή 4K περιεχομένου, κάτι που λύνει τα χέρια όσων είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί στο κομμάτι του video και θέλουν να κάνουν τα πάντα πιο γρήγορα και εύκολα από ποτέ.

    Χάρη σε ένα νέο αμφίδρομο κανάλι, η τεχνολογία στην ουσία ενοποιεί δύο διαφορετικές μεταφορές των 10Gbps σε ένα κανάλι 20Gbps, το οποίο μπορεί να “ρέει” το περιεχόμενο και προς τις δύο κατευθύνσεις. Έτσι, μπορεί κάποιος να αναπαράγει 4K video, μεταφέροντας ταυτόχρονα το αρχείο σε ένα αποθηκευτικό μέσο.

    Το Thunderbolt 2 υποστηρίζει ακόμη DisplayPort 1.2, επιτρέποντας στους χρήστες να στριμάρουν το περιεχόμενο σε ένα set από QHD monitors ή σε μία απλή 4K οθόνη.

    Φυσικά, να σημειώσουμε ότι η νέα έκδοση είναι συμβατή με την προηγούμενη και με την υπάρχουσα γενιά συνδέσεων και καλωδίων Thunderbolt.

    Άκρως υποσχόμενα τα νέα και σίγουρα η “υιοθέτηση” της τεχνολογίας από περισσότερους κατασκευαστές είναι κάτι αναμενόμενο, χάρη στα χαρακτηριστικά υπεροχής της.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles