19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Internet Explorer. Τέλος η υποστήριξη σε παλαιότερες εκδόσεις από το… 2016!

    Ο Internet Explorer είναι ο browser που είναι εγκατεστημένος στα περισσότερα desktop PC’s. Σε αυτό το γεγονός άλλωστε βοηθούν και οι πολλές διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού Windows, στις οποίες βρίσκεται προεγκατεστημένος ο γνωστός browser. H Microsoft ωστόσο, φαίνεται διατεθειμένη να “σκοτώσει” τις παλαιότερες εκδόσεις του Internet Explorer (από τον IE 10 και κάτω), ξεκινώντας τον τερματισμό της υποστήριξης της σε αυτές από τις 12 Ιανουαρίου του 2016.

    InternetExplorer-0-day-Vulnerability-Patch

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Microsoft θα σταματήσει να παρέχει security updates και άλλου είδους fixes και τεχνική υποστήριξη για τον δημοφιλή browser της. Όπως διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι της Microsoft, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν θα επηρεάσει την τελευταία έκδοση του Internet Explorer (11), για τον οποίο θα συνεχιστεί κανονικά η υποστήριξη. Η παραπάνω κίνηση δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα οι υπεύθυνοι του κολοσσού του computing έχουν ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πείσουν το καταναλωτικό κοινό, ώστε να προχωρήσει στην αναβάθμιση, πρωτίστως των παλαιότερων λειτουργικών Windows (τα αειθαλή XP υπολογίζεται ότι εξακολουθούν να κατέχουν ένα μερίδιο της αγοράς που κυμαίνεται κοντά στο 21%) και στη συνέχεια άλλων εφαρμογών όπως ο Internet Explorer. Όπως επεξηγούν χαρακτηριστικά οι software developers της Microsoft, ο Internet Explorer 11 είναι πολύ πιο γρήγορος και παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια από τους προκατόχους του, τονίζοντας παράλληλα ότι εάν τελικώς οι χρήστες σταματήσουν να χειρίζονται παλαιότερες εκδόσεις του browser, τότε θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο και τους developers στο να αναπτύσσουν ευκολότερα τις εφαρμογές τους.

    Μετά τον τερματισμό της υποστήριξης στα Windows XP ήρθε και η σειρά των παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer (κίνηση λογική και αναμενόμενη). Βέβαια, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η Microsoft σε αυτή την περίπτωση δίνει ένα σημαντικά μεγάλο χρονικό περιθώριο στους users για να προχωρήσουν στο απαραίτητο upgrade.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles