15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ετοιμάσου για internet σε πτήσεις ακόμα και από το «Ελ. Βενιζέλος»! [MWC 2014]

    gogo-logo

    Στο MobileFocus Global, το… παράπλευρο event του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, μια υπηρεσία που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το Gogo. Τι είναι αυτό; Η πλατφόρμα βάσει της οποίας παρέχεται Wi-Fi και internet σε πτήσεις στις ΗΠΑ. Και μου έκανε εντύπωση διότι έχω λογαριασμό στο Gogo χωρίς καν να το θυμάμαι: έτυχε να είμαι σε πτήση εντός των ΗΠΑ, είδα ότι με $10 μπορώ να έχω πρόσβαση στο internet, τα έδωσα μπαμ και κάτω και τατάαααν, «you’re connected».

    Στην παρούσα φάση, το Gogo, αυτή η ενιαία πλατφόρμα, συνεργάζεται με κάμποσες εταιρείες εντός των ΗΠΑ: Delta, American Airlines, United, US Airways, Virgin America και κάμποσες ακόμα. Ο λόγος που ήταν όμως στο Mobile World Congress, ήταν για να μάθει ο κόσμος ότι το Gogo αποφάσισε επιτέλους να… βγει από το καβούκι του! Τουτέστιν να διατεθεί σε πτήσεις σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο εντός ΗΠΑ –προφανώς η όλη καθυστέρηση είχε να κάνει και με τη νομοθεσία.

    laptop-user-gogo
    Internet εν ώρα πτήσεις. Χλίδα, έτσι;

    Σε αυτή τη φάση οι διεθνείς συμφωνίες του Gogo περιορίζονται σε American Airlines, Delta και Scoot (low-budget αεροπορική της Σιγκαπούρης), ωστόσο όπως έμαθα από τους ανθρώπους της εταιρείας ετοιμάζονται συνεργασίες με εταιρείες τόσο της Sky Team (σε αυτή ανήκει η Delta), όσο και της Star Alliance. Το Gogo λοιπόν έρχεται Ευρώπη και μπορεί αυτό να μη γίνει μέσα σε έναν μήνα που θα ενεργοποιηθούν τα διεθνή δρομολόγια των Delta και American Airlines, ωστόσο αν μη τι άλλο είναι σε καλό δρόμο.

    Ενδιαφέροντα

    • 6.000 πτήσεις προσφέρουν Wi-Fi με το σύστημα του Gogo
    • 1.800 αεροσκάφη υποστηρίζουν το Gogo
    • 400 από αυτά είναι για διεθνείς πτήσεις
    • 1.500 συστήματα ψυχαγωγίας εν πτήσει βάσει του Gogo στο τέλος του 2013
    • 32% των χρηστών του Gogo συνδέονται από smartphone
    • 35% των χρηστών του Gogo συνδέονται από tablet

     

    Infographic

    interesting-gogo-stats

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles