18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    To Internet εξαφανίζεται από την Βόρεια Κορέα για 9 ώρες και 31 λεπτά!

    H διαμάχη ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και στις Η.Π.Α., αναφορικά με την κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures καλά κρατεί, ενώ χθες προστέθηκε ένα ακόμη επεισόδιο στη σύγκρουση των δύο κρατών που ως γνωστόν δεν φημίζονται για τις ιδιαιτέρως καλές διπλωματικές σχέσεις τους. Σύμφωνα με την εταιρεία Dyn Research που παρατηρεί και καταγράφει τη ροή των δεδομένων στο παγκόσμιο Διαδίκτυο, χθες το Internet στη Βόρεια Κορέα εξαφανίστηκε πλήρως από το παγκόσμιο χάρτη.

    Kim-Jong-Un-7

    Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα που οι τέσσερις Internet Service Providers της χώρας του Kim Jong Un έμειναν εκτός λειτουργίας ανήλθε στις 9 ώρες και 31 λεπτά.  Αν και η βλάβη πλέον αποκαταστάθηκε, η Dyn Research βέβαια δεν μπόρεσε να καταγράψει τους λόγους που έλαβε χώρα το προαναφερθέν Internet black-out. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τις κακές γλώσσες και τους λάτρεις των θεωριών συνομοσιών να αναφέρουν ότι η διακοπή προήλθε ύστερα από μία καλοστημένη ηλεκτρονική επιχείρηση των H.Π.Α., οι οποίες θέλησαν να απαντήσουν στους hackers της Βορείου Κορέας που πολλοί θεωρούν ότι οργάνωσαν την μεγάλη επίθεση στη Sony Pictures. Όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος των H.Π.Α., Bernadette Meehan, ρωτήθηκε για το Internet black-out που έλαβε χώρα στην Βόρειο Κορέα, απλώς ανέφερε ότι δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στην κυβέρνηση της εμπλεκόμενης χώρας.

    Αν και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι πίσω από αυτή τη μεγάλη βλάβη υπάρχει δάκτυλος των H.Π.Α., ωστόσο το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες οι Αμερικανοί αξιωματούχοι διεμήνυαν προς πάσα κατεύθυνση ότι θα απαντήσουν με σκληρό τρόπο στις προκλήσεις της Pyongyang, είναι λογικό να τοποθετεί τις μυστικές αμερικανικές υπηρεσίες στη πρώτη θέση των υπόπτων. Άλλωστε, αυτό που ισχύει καμιά φορά είναι ότι ένα «Ποντίκι που βρυχάται», είναι πολύ δύσκολο να τρομάξει ένα λιοντάρι…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles