18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    [Interview] Η Energizer έφερε τα smartphones της στην Ελλάδα, ποιοί οι στόχοι και τα σχέδια της εταιρείας

    Συνέντευξη στο Δημήτρη Σκιάννη

    Όπως, ίσως, θα γνωρίζετε το γνωστό σε όλους μας Energizer brand πλέον βρίσκεται και σε Android smartphones, αλλά και αξεσουάρ κινητών, ενώ η εταιρεία έχει επίσημα κάνει την είσοδό της στην ελληνική και κυπριακή αγορά, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους κατασκευαστές στην entry-level και mid-range κατηγορία, αλλά και σε αυτή των feature phones.

    energizer greece (3)

    Το Digitallife.gr βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας Novastar, του επίσημου διανομέα των προϊόντων Energizer στην Ελλάδα και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κ.Badradine El Jazouly, Διευθυντή Πωλήσεων της Energizer για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, όσον αφορά τους στόχους της εταιρείας, το portfolio της αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

    energizer Badradine El Jazouly

    Ο κ.El Jazouly μας παρουσίασε τα μοντέλα που είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα, αλλά και αρκετά από αυτά που θα διατεθούν μέσα στους επόμενους μήνες, μέσω μεγάλων καναλιών διανομής και σε συνεργασία με παρόχους κινητής αλλά και αλυσίδες καταστημάτων τεχνολογίας. Η γκάμα της Energizer στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει απλά feature phones χαμηλού κόστους με 2G συνδεσιμότητα, smartphones με το Android OS για τη μικρή και τη μεσαία κατηγορία αλλά και ανθεκτικά (rugged) smartphones που απευθύνονται σε χρήστες που υποβάλλουν το κινητό τους σε αντίξοες συνθήκες χρήσης.

    DSC_0117

    Φυσικά, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην αυτονομία των μοντέλων μέσω μεγάλων μπαταριών και ισχυρών φορτιστών, άλλωστε σίγουρα θα θυμάστε το απίστευτο Energizer P18K Pop με την 18.000mAh μπαταρία που είδαμε στο MWC 2019 της Βαρκελώνης και το οποίο τράβηξε τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών και δημοσιογράφων. Επιπλέον, η γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει Android μοντέλα με value for money χαρακτήρα, ελκυστική σχεδίαση και ικανοποιητικά specs, ακόμα με pop-up selfie κάμερα, τα οποία σίγουρα θα “παίξουν δυνατά” στην κατηγορία κοντά στα 200-250 ευρώ.

    energizer greece (3)

    Αλλά θετική εντύπωση μας προκάλεσε και ένα από τα “smart feature phones” της εταιρείας που μας έδειξε ο κ.El Jazouly και το οποίο επίσης θα διατεθεί στην Ελλάδα. Εμφανισιακά μοιάζει με ένα απλό feature phone με μεγάλη οθόνη LCD αλλά στο εσωτερικό του κρύβει το ισχυρό KaiOS λειτουργικό σύστημα, το οποίο συνδυάζει βασικές δυνατότητες τηλεφωνίας με τα γνωστά μας apps, όπως το Facebook, το Google Maps, το YouTube και το WhatsApp! Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις ένα τέτοιο κινητό με 512MB RAM να τρέχει ομαλά ένα οποιοδήποτε video στο YouTube και να χρησιμοποιεί 3G συνδεσιμότητα για να παρέχει τέτοιες δυνατότητες στο χρήστη, με κόστος πολύ μικρότερο από ενός τυπικού Android smartphone, ενώ το KaiOS store διαθέτει δεκάδες εφαρμογές για “κατέβασμα”.

    energizer greece (5)

    Τέλος, η γκάμα της εταιρείας στην Ελλάδα και την Κύπρο θα περιλαμβάνει και δεκάδες αξεσουάρ για κινητά/smartphones όπως ταχυφορτιστές, ανθεκτικά καλώδια microUSB/Type-C/Lightning, θήκες, ακόμα και powerbanks μεγάλης χωρητικότητας και μικρών διαστάσεων, θυμίζοντάς μας πως πρόκειται για ένα brand με μεγάλη ιστορία στον τομέα της “mobile” ενέργειας.

    Δείτε τη συνέντευξη του κ.Badradine El Jazouly στο Digitallife.gr

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles