23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Μιλώντας με το «Θεό». Τον συνδημιουργό του πρωτοκόλλου TCP/IP, Vint Cerf

    Κάθε φορά που σερφάρουμε στο διαδίκτυο, στέλνουμε mail και ανεβάζουμε τις φωτογραφίες από το smartphone μας με την τελευταία σκανδαλιά που έκανε η γάτα μας, αναλογιζόμαστε πως υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο που, πριν κάμποσα χρόνια, δούλεψαν για να δημιουργηθεί όλο αυτό; Σπάνια. Κι όμως, οι άνθρωποι αυτοί είναι εν ζωή και παρακολουθούν τα αποτελέσματα του έργου τους να εξελίσσονται μπροστά στις οθόνες τους, στο σπίτι τους. Ένας από αυτούς, είναι ο Vint Cerf που, μαζί με τον Bob Kahn το 1973, βρήκαν τον τρόπο ώστε οι μηχανές να «συνομιλούν» μεταξύ τους: το πρωτόκολλο επικοινωνίας TCP/IP.

    O Jeff Jetton από το Gizmodo είχε την ευκαιρία να περάσει ένα ολόκληρο απόγευμα με τον Vint Cerf, παίζοντας bowling και μιλώντας για τα πάντα. Για το ταξίδι στο χρόνο, για το πορνό, το Internet of Things, ή τον εθισμό στο διαδίκτυο. Τι να πρωτοπείς με έναν άνθρωπο που από το 1958 στο DARPA παρακολουθεί και δημιουργεί την μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση που βιώνουμε αυτή τη στιγμή;

    vint cerf

    Στη συνέντευξη που είναι αρκετά μακροσκελής, αλλά εύκολη και απολαυστική στην ανάγνωση, θα διαβάσετε τον Vint Cerf να μιλάει για το ποιοι ήταν οι στόχοι του DARPA, πώς αντιμετωπίστηκε το project του ARPANET από τους παρόχους τηλεφωνίας όπως η AT&T, πώς εντυπωσιάζεται όταν βλέπει ότι ακόμα και μία καφετιέρα πια διαθέτει διεύθυνση IP και ποιος είναι ο προβληματισμός του για την απειλή που εμφανίζεται εξαιτίας του Internet, την απειλή ενάντια στην κριτική σκέψη και τον τρόπο που αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί.

    Γιατί ενθουσιαζόμαστε όταν διαβάζουμε τέτοιες συνεντεύξεις; Θα σας πούμε αμέσως. Αν πιστεύετε ότι ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου είναι ένα αριστούργημα και αποτέλεσμα βαθειάς γνώσης και αναλυτικής σκέψης από πλευράς του Ντα Βίντσι, δεν θα θέλατε να μπορούσατε να του μιλήσετε πρόσωπο με πρόσωπο γι αυτό; Ε, φανταστείτε λοιπόν πως η τεχνολογία που ανέπτυξε ο Vint Cerf είναι κάτι σαν τον Άνθρωπο του Βιτρούβιου ή τη Mona Lisa και ο ίδιος είναι εδώ, εν ζωή και μιλάει γι αυτό.

    Δείτε τη συνέντευξή του, εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles