18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Intracom Telecom @MWC 22: «Καινοτόμες λύσεις και νέα προϊόντα που κάνουν εμάς και τις… πόλεις μας πιο smart»! (Συνέντευξη με τους κυρίους Τενίδη και Μπίθα)

    H Intracom Telecom ανήκει στις εταιρείες που έχουν επωμιστεί με το ευχάριστο “βάρος” να αλλάζουν την εικόνα του τεχνολογικού γίγνεσθαι στη χώρα μας, προσφέροντας μια σειρά από πρωτοποριακές λύσεις που έχουν ως «αποστολή» τους να κάνουν τη ζωή τόσο των απλών καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων πιο smart. H Intracom Telecom όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τη μεγάλη γιορτή της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, για αυτό και για μια ακόμη χρόνια έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στον εκθεσιακό χώρο του Fira Barcelona.

    Αποτελώντας ως γνωστόν μια εταιρεία που δεν σταματάει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται διαρκώς και έχοντας πάντοτε ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης προϊόντων, η Intracom Telecom παρουσίασε στο πλαίσιο του φετινού Mobile World Congress, δύο νέα products που εστιάζουν στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Το πρώτο αφορά ασύρματα δίκτυα σταθερής πρόσβασης με ταχύτητες που φτάνουν το Gigabit στον τελικό καταναλωτή, ενώ η δεύτερη πρόταση της Intracom Telecom αφορά σε δίκτυα ασύρματης μετάδοσης υπερυψηλών ταχυτήτων που φτάνουν ακόμη και τα 30gbps ενισχύοντας σε τεράστιο βαθμό τις 5G υποδομές.

    Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κάλυψης του φετινού Mobile World Congress είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κύριο Ιωάννη Τενίδη, Marketing Director: Wireless Business Division, ο οποίος θέλησε να μας περιγράψει τα νέα προϊόντα της Intracom Telecom που παρουσιάστηκαν στη Βαρκελώνη, αλλά και να αναφερθεί στο πρόβλημα της κρίσης των ημιαγωγών, το οποίο ως γνωστόν ταλανίζει όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες ανεξαρτήτως κλάδου και πως το αντιμετωπίζει η Intracom Telecom, βρίσκοντας εναλλακτικές ισοδύναμες “διεξόδους” που της δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη δυσκολία. Τέλος, ο κ. Τενίδης αναφέρθηκε και στη διάδοση του 5G δικτύου στη χώρα μας, περιγράφοντάς το ως «επανάσταση» και «εξέλιξη» μαζί, ενώ παράλληλα δήλωσε περιχαρής που το MWC επέστρεψε έστω σε μια «σχεδόν» κανονικότητα.

    Πέραν όμως των hardware products με τα οποία έχει συνδέσει τη πορεία της η Intracom, η εμβληματική εταιρεία που έχει γράψει ιστορία στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών, έχει αναπτύξει και μια σειρά από smart λύσεις σε software που μπορούν να κάνουν πράξη το όραμα των έξυπνων πόλεων. Το λογισμικό άλλωστε βρίσκεται στον πυρήνα της διαχείρισης όλων των παραμέτρων εκείνων που μπορούν να συνθέσουν το concept μιας smart city. O κ. Σώτηρης Μπίθας, Marketing Director: Telco Software Business Division, μας μίλησε για τις λύσεις που υλοποιεί η Intracom Telecom στον τομέα του software, εστιάζοντας στους τρόπους που η τεχνολογία του IoT μπορεί να κάνει τη ζωή μας πολύ καλύτερη, εξασφαλίζοντας ένα πιο “βιώσιμο” μέλλον. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο κύριος Μπίθας, το μυστικό δεν βρίσκεται σε μια απλή συγκέντρωση δεδομένων σε μια έξυπνη πόλη, αλλά στη σωστή επεξεργασία τους (μέσω machine learning και άλλων εξελιγμένων τεχνικών ΑΙ), που μπορούν να βοηθήσουν στην χάραξη μιας καλύτερης και πιο ορθά δομημένης στρατηγικής που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία μιας πόλης.

    Δείτε τι μας απάντησαν τα στελέχη τις Intracom Telecom  παρακολουθώντας τα παρακάτω videos… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles