19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    iOcean X1: Hands-On Review. «To trendy smartphone με τιμή στα… τάρταρα»!

    Είναι γνωστό ότι στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε, μία κατηγορία συσκευών που γνώριζε μεγάλη άνθηση είναι αυτή των οικονομικών low-end συσκευών. Η αλήθεια είναι ότι η έννοια του «value for money» έχει αποκτήσει μία νέα διάσταση στις σημερινές συνθήκες, καθώς ακόμη και το παραμικρό ευρώ μετράει και οι κατασκευάστριες εταιρείες κάνουν το παν ώστε να βρουν τη χρυσή τομή που θα συνδυάζει επιδόσεις και τιμή… «χώμα». Το κινεζικής κατασκευής iOcean X1 είναι ένα smartphone που έχει όλα τα φόντα για να αναδειχθεί σε μία συσκευή που θα μπορέσει να τραβήξει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι προσανατολίζονται σε ένα οικονομικό smartphone που θα καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές mobile ανάγκες τους.

    iOcean X1 (5)

    Όμορφο και κομψό!

    Με το που βγάλαμε το iOcean X1 από την συσκευασία διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως κομψό smartphone με κανονικές διαστάσεις (66×134,8×8,4mm), το οποίο διακρίνεται για την άνεση που προσφέρει όταν βρίσκεται στο χέρι του χρήστη. Οι διαστάσεις του επιτρέπουν τον εύκολο χειρισμό με το ένα χέρι και το γεγονός ότι ζυγίζει μόλις 130 γραμμάρια. Παράλληλα, το υλικό κατασκευής που κυριαρχεί είναι το πλαστικό (αρκετά καλής ποιότητας θα λέγαμε για τα δεδομένα της κατηγορίας), ενώ η συσκευή διακρίνεται για την αίσθηση στιβαρότητας που προσφέρει, αλλά και από το γεγονός ότι δεν γλιστράει από το χέρι σχεδόν με… τίποτα.

    iOcean X1 (10)
    Κατά τ’ άλλα το iOcean Χ1 σε σχεδιαστικό επίπεδο ακολουθεί τις νόρμες που παρατηρούμε στα περισσότερα κινητά, με την τοποθέτηση των function buttons (power on/off και volume rocker) να βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, η επάνω πλευρά φιλοξενεί το audio input jack, αλλά και την κλασική microUSB θύρα για την φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων.

    iOcean X1 (7)
    Παράλληλα, το iOcean X1 διαθέτει αποσπώμενο καπάκι με αφαιρούμενη μπαταρία, όπου στο εσωτερικό της συσκευής μπορούμε να διακρίνουμε τις υποδοχές για τις κάρτες SIM (μπορεί να δεχθεί μία micro-SIM και μία nano-SIM), όπως επίσης και την microSD slot. Η μπαταρία του διαθέτει χωρητικότητα στα 1600mAh, ένα ποσό που μπορεί να φαίνεται λίγο, ωστόσο το γεγονός ότι διαθέτει οθόνη στις 4.5 ίντσες (και εφόσον το display του δεν υπερβαίνει τις 5 ίντσες),  το iOcean X1 εμφανίζει μία φυσιολογική ενεργειακή συμπεριφορά.

    iOcean X1 (3)
    iOcean X1 (4)
    Σε γενικές γραμμές, το iOcean X1 σε ότι έχει να κάνει με την σχεδίαση και την εξωτερική του εμφάνιση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αρκετά όμορφο, με pocket size και ελάχιστο βάρος που σίγουρα βοηθάει στην μεταφορά και στον εύκολο χειρισμό, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειώσουμε ότι κυκλοφορεί σε πέντε διαφορετικά χρώματα (λευκό, πράσινο, ροζ, κίτρινο και γαλάζιο), χαρίζοντας έτσι μία πιο νεανική προσέγγιση. Χωρίς αμφιβολία, το iOcean X1 πρόκειται αν μη τι άλλο για μία πρόταση που συνδυάζει άριστα εμφάνιση με ευκολία χρήσης.

    Οθόνη για Oscar και άριστες επιδόσεις!

    Ενεργοποιώντας το iOcean X1 και ρίχνοντας την πρώτη ματιά στην οθόνη της συσκευής είναι εμφανές ότι το team της iOcean έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην δημιουργία ενός display που να είναι eye candy με όλη τη σημασία της λέξεως. Το 4.5 ιντσών display είναι τεχνολογίας QHD (960×540 pixels) και ξεχωρίζει για την μοναδική ζωντάνια στα χρώματα του, τα εξαιρετικά brightness levels και την αρκετά καλή απόκριση. Στα πλεονεκτήματα του iOcean X1 προσθέστε ότι υποστηρίζει λειτουργία Wet Touch που σημαίνει ότι επιδεικνύει maximum προστασία σε περίπτωση που έρθει σε επαφή με νερό. Χωρίς αμφιβολία, εάν μας ρωτήσετε ποιο είναι το πιο δυνατό χαρακτηριστικό του iOcean X1 είναι βέβαιο ότι θα σας απαντήσουμε για την μοναδικής ποιότητας οθόνη του, που η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών.

    iOcean X1 (8)

    Προχωρώντας στα ενδότερα, το βάρος των υπολογισμών και της διαχείρισης των εφαρμογών επιχειρεί να σηκώσει ένα MT6582M με quad-core CPU, η οποία διαθέτει συχνότητα ρολογιού στα 1.3GHz και συνοδεύεται από 1GΒ μνήμης RAM. Το εν λόγω tech configuration μπορεί να καλύψει με άνεση τις basic καθημερινές ανάγκες σας, καθώς ενδείκνυται για πλοήγηση στο Internet και το άνοιγμα μίας ευρείας γκάμας εφαρμογών χωρίς να εμφανίζει την παραμικρή καθυστέρηση. Φυσικά το iOcean X1 σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα «μικρό κτήνος» από την πλευρά των tech specs του, για αυτό θα πρέπει να του φερθείτε με ευγένεια και να μην το πουσάρετε πολύ. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι η συσκευή δεν θα σας απογοητεύσει εφόσον την περιορίσετε στην απλή καθημερινή χρήση. Όσον αφορά, τον αποθηκευτικό του χώρο το iOcean X1 προσφέρει 8GB, τα οποία σίγουρα δεν είναι αρκετά για τα δεδομένα της εποχής, παρόλα αυτά το γεγονός ότι δέχεται microSD cards (έως 32GB) αποτελεί σίγουρα… «βάλσαμο»!

    iOcean X1 (11)

    Όσον αφορά o OS του, εδώ η λύση που έχει προτιμηθεί είναι ένα Android KitKat 4.4 με αρκετές εμφανισιακές επεμβάσεις από την iOcean στη μορφή των εικονιδίων και των menus γενικότερα. Η ροή στα μενού γίνεται με γρήγορο τρόπο (αν και έχει προτιμηθεί εδώ η λογική της αργής κύλισης) και ένα από τα καλύτερα features του έχει να κάνει με το Smart Wake, το οποίο δίνει τη δυνατότητα ελέγχου ορισμένων εκ των λειτουργιών του κινητού μέσω gestures. Η συσκευή παρόλο που κατάγεται από την Κίνα, υποστηρίζει full την ελληνική γλώσσα.

    iOcean X1 a iOcean X1 b
    Όσον αφορά τις δυνατότητες του iOcean X1 στον τομέα της συνδεσιμότητας, το low-range smartphone σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, υποστηρίζοντας: Dual SIM (Dual Standby), δίκτυο 3G – HSPA+, EDGE, GPRS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n και Wi-Fi Direct, GPS (A-GPS), αλλά και δέκτη ραδιοφώνου. Παράλληλα, το iOcean X1 διαθέτει μία σειρά από σένσορες (Light, Proximity και G-Sensor).

    Η αποθέωση του value for money!

    Eξυπακούεται ότι από το iOcean X1 δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι camera functions, καθώς το low-range μοντέλο διαθέτει κύριο αισθητήρα κάμερας στα 8 MPixel (μαζί με το απαραίτητο LED flash) και selfie cam με 2 MP (5 MP σε interpolation mode) με λειτουργίες auto-focus, face detection και ανύπαρκτους χρόνους καθυστέρησης στο τράβηγμα των φωτογραφιών. Χωρίς αμφιβολία, το iOcean X1 και στον τομέα της κάμερας μπορεί να μην εκπλήσσει, αλλά δύναται να υπερκαλύψει πλήρως τις βασικές ανάγκες των χρηστών που λατρεύουν τις παιχνιδιάρικες συσκευές που ξεχωρίζουν για το νεανικό τους στυλ.

    iOcean X1 (2)

    Αναμφίβολα, το iOcean X1 είναι μία πρόταση που σίγουρα μπορεί να κατακτήσει τις καρδιές όλων των teenagers, αλλά και όλων εκείνων των users που αναζητούν μία συσκευή με σύγχρονες δυνατότητες και features που μπορεί ναι μεν να μην συγκλονίζουν, αλλά χαρίζουν μία άλλη διάσταση στην έννοια του «value for money». Δεν σας κρύβουμε ότι με τιμή μόλις στα 89,90 ευρώ πλέον και τις δυνατότητες που προσφέρει το low-range «μικρό θαύμα» της iOcean είναι ενδεχομένως η αποθέωση του «value for money»!

    To iOcean X1 το βρήκαμε στο κατάστημα: my24shop.gr.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles