15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    ΗΠΑ: Οι αρχές εντοπίζουν και νέο παράνομο λογισμικό στο κιβώτιο οχημάτων της Audi

    Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ διαπίστωσαν πρόσφατα ότι ορισμένα οχήματα της Audi μείωναν τις εκπομπές αέριων ρύπων όταν υποβάλλονταν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες δοκιμών. Πιο συγκεκριμένα οι αρχές εντόπισαν το συγκεκριμένο λογισμικό σε ένα μοντέλο της Audi αυτόματου κιβωτίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική καθημερινή εφημερίδα Bild am Sonntag. Από την μεριά της η εταιρεία απέφυγε να σχολιάσει τις κατηγορίες που της προσάπτονται.

    audi

    Η εφημερίδα ανέφερε ότι η συσκευή αυτή που ήταν διαφορετική από την αντίστοιχη που βρέθηκε σε οχήματα της μητρικής εταιρείας VW, χρησιμοποιήθηκε σε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα σε όλη την Ευρώπη. Η παραδοχή της VW ότι έχει εγκαταστήσει λογισμικό που μείωνε σημαντικά τις εκπομπές αέριων ρύπων σε πάνω από 11 εκατομμύρια οχήματα με πετρελαιοκινητήρες έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην ίδια την εταιρεία και θα περάσει στις μελανές σελίδες της ιστορίας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Η Audi, η οποία συνεισφέρει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων στον όμιλο της VW, παραδέχθηκε ότι και ο πετρελαιοκινητήρας V6 των 3.0 λίτρων ήταν και αυτός εφοδιασμένος με το λογισμικό ελέγχου των εκπομπών. Η εφημερίδα Bild am Sonntag αναφέρει ότι το λογισμικό ανιχνεύονταν όταν το τιμόνι έστριβε. Αν κάτι τέτοιο δε γινόταν, κάτι το οποίο υποδείκνυε τη διεξαγωγή δοκιμών σε συνθήκες εργαστηρίου, τότε ενεργοποιούνταν αυτομάτως με αποτέλεσμα να παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με τις κανονικές συνθήκες οδήγησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles