14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    ΗΠΑ: Οι ISPs μπορούν πλέον να πωλούν σε διαφημιστές το ιστορικό του browser χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη

    Η Αμερικανική Γερουσία ψηφίζει για την ανατροπή της νομοθεσίας της ιδιωτικότητας των χρηστών που είχε επιβληθεί πέρυσι από την FCC. Η νομοθεσία αυτή καθιστούσε ως βασικό προαπαιτούμενο οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου να λαμβάνουν πρώτα την άδεια του χρήστη πριν την πώληση του ιστορικού του browser σε τρίτους. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Richard Blumenthal σε δηλώσεις του ανέφερε πριν από την ψηφοφορία: «Αυτό το ψήφισμα αποτελεί κατάφωρη επίθεση στα δικαιώματα των χρηστών στην ιδιωτικότητα και στους κανόνες που παρέχουν βασική προστασία των δικαιωμάτων τους να μιλούν μέσω των κοινωνικών δικτύων».

    Αν αυτό το ψήφισμα περάσει από την Βουλή των Αντιπροσώπων, που φαντάζει πολύ πιθανό σε αυτό το στάδιο, οι πάροχοι θα έχουν το ελεύθερο να συλλέγουν το ιστορικό του browser και άλλα δεδομένα που σχετίζονται με αυτό και να τα πωλούν σε τρίτους. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν δεδομένα όπως η τοποθεσία σας, το ιστορικό επίσκεψής σας σε ιστοτόπους που σχετίζονται με την υγεία, τα οικονομικά και άλλα ζητήματα. Ίσως μερικοί πάροχοι δώσουν τη δυνατότητα εξαίρεσης από αυτήν την πολιτική στους πελάτες τους, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο προς το παρόν.

    Η νομοθεσία που προστάτευε την ιδιωτικότητα των χρηστών είχε επιβληθεί από την Federal Communications Commission τον περασμένο Οκτώβριο, υπό την προεδρία Ομπάμα. Ο νέος επικεφαλής, Ajit Pai, προσπαθεί να αναμορφώσει συνολικά την υπηρεσία σαν μια ρυθμιστική αρχή η οποία θα ασχολείται με θέματα, όπως το φάσμα, περιορίζοντας σημαντικά τις αρμοδιότητές της. Κάτι τέτοιο αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για «σκληρά» νομοθετήματα, αλλά με τους παρόχους να λειτουργούν σαν ισχυρά ολιγοπώλια, οι συνδρομητές θα μείνουν απροστάτευτοι σε θέματα τιμολογιακής πολιτικής, ουδετερότητας του Διαδικτύου και όπως φάνηκε σήμερα, με ακόμη λιγότερο έλεγχο στον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων τους.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles