22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    iPad Air 2022: Απόδοση στο maximum με το Μ1 chip στα ενδότερα!

    Μια μεγάλη αναμονή 1,5 έτους είχαμε από την τελευταία ανανέωση του iPad Air αλλά ύστερα από το σημερινό Apple Event, πλέον υπάρχει ο “διάδοχος” και εκ πρώτης όψεως μπορούμε να παρατηρήσουμε πως εξωτερικά δεν παρατηρούνται σχεδιαστικές αλλαγές. Ωστόσο, έχουμε νέα χαρακτηριστικά για το tablet μεσαίας κατηγορίας 5ης γενιάς της Apple που περιλαμβάνουν μια φωτεινότερη οθόνη, την προαιρετική συνδεσιμότητα 5G και τεράστια ώθηση στην απόδοση.

    Με το προηγούμενο iPad Air να είναι το πρώτο tablet της Apple που διαθέτει οθόνη από άκρη σε άκρη, το κουμπί on/off διέθετε ενσωματωμένο αισθητήρα TouchID όπως και τώρα, αλλά γενικότερα το εξωτερικό μέρος της ανανεωμένης συσκευής δεν χρειαζόταν ιδιαίτερο λίφτινγκ. Έτσι, για το 2022, η Apple εστίασε περισσότερο στον εξοπλισμό του πιο πρόσφατου iPad Air με ανανεωμένα εξαρτήματα, τόσο μέσα όσο και έξω. Η μπροστινή εξαιρετικά ευρεία κάμερα του iPad Air έχει επίσης έναν νέο αισθητήρα που υποστηρίζει το Center Stage, το οποίο χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να παρακολουθεί και να ακολουθεί αυτόματα το κεφάλι σας και να σας κρατά σωστά στο πλαίσιο κατά τη διάρκεια των κλήσεων FaceTime.

    Ίσως η πιο ευχάριστη νέα προσθήκη στο εσωτερικό είναι η επιλογή του chip M1 της Apple, το οποίο θα δώσει στο iPad Air μια σημαντική ώθηση στην απόδοση, τοποθετώντας το στο ίδιο επίπεδο με το πιο ακριβό iPad Pro. Χάρη στον νέο της επεξεργαστή, η Apple ισχυρίζεται ότι το νέο iPad Air είναι τώρα δύο φορές πιο γρήγορο από έναν φορητό υπολογιστή με παρόμοια τιμή με λειτουργικό σύστημα Windows. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο αποθηκευτικός χώρος του tablet δεν έχει αναβαθμιστεί σε μέγεθος, καθώς το βασικό μοντέλο εξακολουθεί να συνοδεύεται από έναν σχετικά μικρό SSD 64 GB. Με μεγαλύτερο χρηματικό αντίτιμο θα υπάρχει προς αγορά και η παραλλαγή των 256 GB.

    Το μέγεθος της οθόνης του iPad Air είναι το ίδιο με το προκάτοχό του, δηλαδή στις 10,9 ίντσες, με τη μέγιστη φωτεινότητα να βρίσκεται επίσης στα 500 nits. Όπως και πριν, το tablet μεσαίας κατηγορίας της Apple εξακολουθεί να λειτουργεί με μια σειρά αξεσουάρ, όπως το Apple Pencil, το Magic Keyboard και το Smart Keyboard Folio. Το iPad Air θα είναι διαθέσιμο σε πέντε χρώματα με τιμή εκκίνησης στα $599, η έκδοση με 5G κοστολογείται στα $749. Οι προ-παραγγελίες θα είναι διαθέσιμες αυτήν την Παρασκευή στην αγορά των ΗΠΑ, με τις επίσημες πωλήσεις να ξεκινούν στις 18 Μαρτίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles