22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    iPhone 14: Σώθηκαν φοιτητές που είχαν παγιδευτεί σε φαράγγι με τη λειτουργία Emergency SOS

    Η νέα λειτουργία SOS Έκτακτης Ανάγκης μέσω δορυφόρου που υπάρχει στη σειρά iPhone 14 απέδειξε για άλλη μια φορά την αξία της, βοηθώντας άτομα να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, τρεις φοιτητές που έκαναν canyoneering, πρόσφατα βρέθηκαν αποκλεισμένοι σε ένα βαθύ φαράγγι στη Γιούτα, όταν η εκδρομή τους βγήκε εκτός ελέγχου. Οι νεαροί διέσχιζαν ένα φαράγγι, που ονομάζεται The Squeeze στην κομητεία Emery, και κάποια στιγμή συνάντησαν μια περιοχή με πολύ βαθιά νερά. Στην προσπάθειά τους να περάσουν, ένας από τους φοιτητές εμφάνισε συμπτώματα υποθερμίας αφού είχε κολλήσει στο νερό για αρκετές ώρες. Οι άλλοι δύο μετά από 1 ώρα περίπου κατάφεραν να βγουν έξω. Συνάντησαν στη συνέχεια μία άλλη περιοχή με βαθιά νερά και από εκεί δεν κατάφεραν να φύγουν.

    Ο ένας εκ των φίλων είχε iPhone 14 και κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου για να επικοινωνήσουν με τους διασώστες. Οι φοιτητές ήταν σε θέση να μοιραστούν την τοποθεσία τους με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, γεγονός που επέτρεψε στις ομάδες διάσωσης να τους εντοπίσουν. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης χρησιμοποίησαν ένα ελικόπτερο για να κατεβάσουν έναν διασώστη και να ανυψώσουν σε ασφαλές μέρος τα τρία παιδιά.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles