16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    iPhone 15 και 15 Plus: Οικονομικότερες επιλογές με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά

    Στο φετινό Wonderlust event της Apple αποκαλύφθηκε η νέα σειρά iPhone 15, η οποία εκτός από τα Pro μοντέλα, περιλαμβάνει και δύο πιο οικονομικές επιλογές κινητών. Τα iPhone 15 και 15 Plus, χωρίς να περιλαμβάνουν ριζοσπαστικές αλλαγές, έρχονται με ορισμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

    Ας τα δούμε, στη συνέχεια, πιο αναλυτικά!

    Η μεγαλύτερη αλλαγή στα νέα iPhones είναι φυσικά η αφαίρεση της θύρας Lightning, που παρουσίασε η εταιρεία το 2012 με το iPhone 5. Στη θέση της, όπως αναμενόταν, βρίσκεται το USB-C, αφού η Apple κλήθηκε να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως θα περίμενε κανείς, το USB-C θα μεταφέρει ενέργεια, ήχο και βίντεο και ένα καλώδιο φόρτισης USB-C Apple Watch θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε το ρολόι σας μέσω της μπαταρίας του iPhone σας.

    Όπως και πέρυσι, τα iPhone 15 και 15 Plus περιλαμβάνουν οθόνες 6,1 και 6,7 ιντσών, αντίστοιχα. Η μεγάλη αλλαγή φέτος είναι ότι η εγκοπή έχει φύγει και αντικαταστάθηκε από το λεγόμενο Dynamic Island, που έφερε για πρώτη φορά η Apple στη σειρά iPhone 14 Pro πέρυσι.

    Μια άλλη μεγάλη αλλαγή στην οθόνη φέτος είναι ότι είναι πιο φωτεινή από ποτέ με την μέγιστη φωτεινότητα να φτάνει τα 2.000 nits, ενώ η αναπαραγωγή βίντεο HDR φτάνει τα 1.600 nits.

    Η κάμερα λαμβάνει μερικές αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις. Υπάρχουν μόνο δύο διακριτοί φακοί κάμερας και το τηλέφωνο έχει τώρα τον ίδιο αισθητήρα 48mp που η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά στο περσινό iPhone 14 Pro. Φυσικά, εξακολουθεί να έχει ευρυγώνιο φακό. Υπάρχει επίσης μια νέα λειτουργία πορτρέτου που ενεργοποιείται αυτόματα όταν σας βλέπει να εστιάσετε σε ένα άτομο ή ένα κατοικίδιο.

    Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το iPhone 15 χρησιμοποιεί το chip A16 Bionic, ενώ υπάρχει νέο chip εξαιρετικά ευρείας ζώνης, ίδιο με αυτό που αναφέρθηκε στο Apple Watch Series 9. Αυτό διευκολύνει την εύρεση φίλων ή συσκευών όταν βρίσκεστε κοντά τους. Θα λάβετε μια ένδειξη που θα σας δείχνει προς ποια κατεύθυνση να κατευθυνθείτε και πόσο μακριά βρίσκεστε. Η υπάρχουσα υπηρεσία SOS της Apple επεκτείνεται για να λειτουργεί και με την οδική υπηρεσία AAA.

    Όπως έκανε η Apple με το Apple Watch, οι νέες θήκες iPhone δεν θα χρησιμοποιούν δέρμα. Αντίθετα χρησιμοποιούν το ύφασμα FineWoven της Apple. Ως είθισται, το iPhone 15 έρχεται σε πέντε χρώματα: μαύρο, γαλάζιο, πράσινο της μέντας, ανοιχτό κίτρινο και ροζ. Η τιμολόγηση παραμένει αμετάβλητη από πέρυσι: Το iPhone 15 θα κοστίζει 799 $ και το 15 Plus θα κοστίζει 899 $ και τα δύο με 128 GB αποθηκευτικού χώρου.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles