21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γνωρίστε το iPhone 6 Plus στις 5,5 ίντσες και τα specs του

    Πέρα από το iPhone 6 των 4,7 ιντσών, η πλήρης επιβεβαίωση των φημών που μας ακολουθούσαν τόσο καιρό έρχεται και με την ανακοίνωση του μεγαλύτερου iPhone που κυκλοφόρησε ποτέ, του iPhone 6 Plus με οθόνη 5,5 ιντσών.

    iPhone 6 Plus

    Και οι δύο συσκευές έρχονται με ανανεωμένη σχεδίαση με περισσότερο στρογγυλεμένες γωνίες και slim κατασκευή που αλλάζει λίγο το στιλ της Apple στα προηγούμενα smartphones της. Κάποιοι μιλούν για επιρροές από τα iPad και άλλοι για… άλλου τύπου από την Apple, που, πάντως, δείχνει να ακολουθεί τις τάσεις της εποχής για μεγαλύτερα smartphones, παρά το γεγονός ότι, πριν λίγα χρόνια, υποστήριζε με θέρμη τη… μικρότερη διάσταση των δικών της μοντέλων. Οι καιροί αλλάζουν το ίδιο και οι απόψεις και το iPhone 6 Plus είναι ένα πραγματικό… phablet για την αγορά.

    Η συσκευή διαθέτει κατασκευή από ανοδιωμένο αλουμίνιο με χρήση από ανοξείδωτο ατσάλι στο λογότυπο της Apple, ενώ το ενισχυμένο γυαλί της οθόνης δεν είναι κρύσταλλο ζαφείρι όπως διαβάσαμε σε αρκετές φήμες, αλλά κάτι που η εταιρεία χαρακτηρίζει “ion-strengthened glass”. Το πάχος του iPhone 6 Plus φτάνει τα 7,1 χιλιοστά και το καθιστά λεπτότερο από το iPhone 5s των 7,6 χιλιοστών, ενώ το βάρος του φτάνει τα 172 γραμμάρια.

    6pluscamera

    Η οθόνη Retina HD των 5,5 ιντσών διαθέτει ανάλυση 1920×1080 pixels και pixel density 401ppi, με 88% αυξημένη περιοχή προβολής σε σύγκριση με το iPhone 5S και τρεις φορές περισσότερα pixels, ενώ ο επεξεργαστής A8 (επίσης 64-bit) προσφέρει 25% καλύτερη απόδοση για τη CPU και 50% ταχύτερα γραφικά, αν και είναι συνολικά 13% μικρότερος από τον Α7. Το “παρών” δίνει και η νέα τεχνολογία γραφικών Metal για 3D παιχνίδια στο iPhone… καλύτερα από ποτέ. Ανανεωμένο και το M8 motion chip που αντιλαμβάνεται πλέον τη διαφορά ανάμεσα σε δραστηριότητές σας, όπως η ποδηλασία ή το τρέξιμο ή ακόμη και το… ανέβασμα σκαλιών.

    Η iSight κάμερά του iPhone 6 Plus, όπως και του iPhone 6, φτάνει τα 8MPixels, με νέο αισθητήρα όμως και υποστήριξη “Focus Pixels” για ταχύτερο auto-focus. Υποστηρίζει 1080p video recording στα 30 ή τα 60fps και Slo-mo video έως τα 240fps, ενώ οι πανοραμικές φωτό έχουν τώρα ανάλυση έως 43MPixels. Σε αντίθεση με το iPhone 6, αξίζει να σημειώσουμε ότι η κάμερα του iPhone 6 Plus διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Αναβαθμισμένη είναι και η δεύτερη FaceTime HD κάμερα της συσκευής με νέο αισθητήρα και διάφραγμα f/2.2, ενώ, σύμφωνα με την Apple, μπορεί να συλλάβει 80% περισσότερο φως.

    iPhone 6 - iPhone 6 Plus

    Υποστηρίζεται το Apple Pay το νέο σύστημα πληρωμών της Apple μέσω NFC, σε συνεργασία φυσικά και με τον Touch ID αισθητήρα που βρίσκεται στο home button της συσκευής. Βελτιωμένη είναι η υποστήριξη LTE (πάνω από 20 bands) και με ταχύτητες έως 150Mbps, όπως και το Wi-Fi της συσκευής, ενώ πλέον υποστηρίζονται VoLTE και Wi-Fi calling.

    Η αυτονομία του φτάνει, σύμφωνα με την Apple, τις 384 ώρες αναμονής, 24 ώρες ομιλίας σε 3G, 12 ώρες χρήσης Internet σε 3G, LTE ή Wi-Fi, ενώ επιτρέπει την αναπαραγωγή video έως τις 14 ώρες και audio έως 80 ώρες.

    Το iPhone 6 Plus, όπως και το iPhone 6, κυκλοφορεί από τις 19 Σεπτεμβρίου σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ-Κονγκ, Ιαπωνία, Πουέρτο Ρίκο, Σιγκαπούρη και Ηνωμένο Βασίλειο, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν στις 12 Σεπτεμβρίου. Η τιμή του φτάνει τα 299 δολάρια (με διετές συμβόλαιο) για την έκδοση των 16GB, ενώ οι εκδόσεις των 64 και 128GB φτάνουν αντίστοιχα τα 399 και 499 δολάρια (και αυτές με συμβόλαιο). Θα κυκλοφορήσει σε 115 ακόμη χώρες έως τα τέλη του έτους, ελπίζουμε φυσικά και στην Ελλάδα, ενώ και εδώ το “παρών” δίνουν οι δερμάτινες θήκες της Apple που κοστίζουν 49 δολάρια και θα είναι διαθέσιμες σε μαύρο, ροζ, καφέ, μπλε και κόκκινο χρώμα καθώς και θήκες από σιλικόνη (μαύρη, μπλε, ροζ, πράσινη, άσπρη και κόκκινη) στην τιμή των 39 δολαρίων.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles