21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι πωλήσεις του iPhone 6 & 6 Plus φτάνουν σε ιστορικό υψηλό στη Κίνα, ξεπερνώντας ακόμη και την Xiaomi!

    Όλοι γνωρίζουμε το πόσο απαιτητική αλλά και συγχρόνως προσοδοφόρα είναι η αγορά της Κίνας, καθώς οι μεγάλοι παίκτες της βιομηχανίας δίνουν μία μάχη μέχρις εσχάτων για να καταφέρουν να κερδίσουν τη προσοχή του καταναλωτικού κοινού. Ειδικότερα, για τις δυτικογενείς εταιρείες όπως η Apple για παράδειγμα, θα πρέπει να τα βάλουν με εταιρείες κολοσσούς όπως για παράδειγμα είναι η Xiaomi, η οποία αποτελεί τη μεγάλη κυρίαρχο αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη αγορά.  iphone-6-6-plus

    Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς τα προϊόντα της Apple εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση, κυρίως από την εποχή που έκαναν την εμφάνιση τους τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Συγκεκριμένα, το iPhone 6 αυτή τη στιγμή το 10.2% της αγοράς, γνωρίζοντας μία αύξηση της τάξεως του 0.7% μέσα σε ένα τρίμηνο, ενώ ακολουθείται από Xiaomi Redmi Note, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το iPhone 6 Plus. Μάλιστα, η Xiaomi αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κινεζικής αγοράς. Ενδεικτικό της τεράστιας επιτυχίας του iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι ότι στην Κίνα, στο Χονγκ Κόνγκ και στην Ταιβάν τα συνολικά κέρδη της Apple αυξήθηκαν κατά 70% στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 (και σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2013). Σκεφτείτε μόνο ότι πριν πάρει το πράσινο φως από την κινεζική κυβέρνηση για να κυκλοφορήσει το νεότερο iPhone στην κινεζική αγορά, οι κινέζοι καταναλωτές συνήθιζαν να προμηθεύονται τις τελευταίες ναυαρχίδες της Apple μέσω της μαύρης αγοράς! Παρατηρώντας την πορεία της Apple σίγουρα ο αγώνας δρόμου που κάνει με την Xiaomi παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles