18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    iPhone 7 Plus hands-on παρουσίαση & video: Το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο;

    To πρώτο review του iPhone 7 στην Ελλάδα το διαβάσατε εδώ, όπως και το πρώτο unboxing του iPhone 7 Plus, το οποίο ακόμη “σπανίζει” και ελάχιστα είναι τα κομμάτια που φθάνουν στη χώρα μας, αλλά όσο περνούν οι μέρες η κατάσταση θα εξομαλύνεται. Ωστόσο, δε χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια αναλυτική παρουσίαση και δοκιμή του “μεγάλου” iPhone, για τα μάτια σας μόνο… απολαύστε!

    iphone-7-plus-vodafone-10

    Τεχνικά χαρακτηριστικά iPhone 7

    • Διαστάσεις: 158.2 x 77.9 x 7.1 mm
    • Βάρος: 188 γρ.
    • Οθόνη: 5,5″ IPS (1080×1920 pixels)
    • Επεξεργαστής: 4-core Apple A10 Fusion (2,23GHz)
    • Μνήμη: 3GB RAM, 32/128/256GB αποθηκευτικού χώρου
    • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G (Cat. 9 450Mbps), Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac-hotspot-dualband, Bluetooth v4.2-A2DP-LE, GPS-AGPS-GLONASS, NFC, Lightning port
    • Λειτουργικό: iOS 10.0.1
    • Κάμερα: Dual 12 MPixel (28mm, f/1.8, OIS & 56mm, f/2.8), 2x optical zoom, quad-LED flash, 2160p@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@240fps, HDR, OIS, εμπρόσθια 7 MPixel, 1080p@30fps, 720p@240fps, f/2.2, panorama, HDR, face detection, panorama
    • Μπαταρία: 2.900mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: nano-SIM, αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, IP67, dual speakers,
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: Καλώδιο microUSB, φορτιστής (1A), ακουστικά Earpods lightning, adaptor lightning σε audio jack 3,5″

    Το review αυτό είναι συμπληρωματικό του review του iPhone 7 που παραθέσαμε στην αρχή, καθώς οι δύο συσκευές προφανώς έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, οπότε θα επικεντρωθούμε στις διαφορές τους. Φυσικά, οι διαστάσεις του Plus είναι μεγαλύτερες λόγω της μεγαλύτερης οθόνης του. Το καλό είναι πως δεν αυξήθηκαν ούτε κατά 0,1 mm σε σχέση με του iPhone 6S Plus, παρά τη μεγαλύτερη μπαταρία και τη dual camera. Έτσι, αν και αρκετοί χρήστες (κυρίως ανήκοντες στο όμορφο φύλο) εξακολουθούν να το θεωρούν πολύ μεγάλο για χρήση με το ένα χέρι, το 7 Plus παραμένει σχετικά εύχρηστο με το ένα χέρι, αν και τα περισσότερα αντίστοιχα Android έχουν μικρότερες διαστάσεις για την ίδια διαγώνιο οθόνης. Όσο για το βάρος του, είναι μεν αντικειμενικά μεγάλο, στα 188 γραμμάρια, αλλά είναι 4 γραμμάρια μικρότερο από του 6S Plus! Τα κατάφερε καλά η Apple στον τομέα της σχεδίασης και της κατασκευής, χωρίς όμως να καινοτομήσει (εξαιρούμενης της εξάλειψης του audio jack).

    iPhone 7 Plus vs iPhone 6S Plus

    iphone-7-plus-vs-iphone-6s-plus-6

    iphone-7-plus-vs-iphone-6s-plus-5

    iphone-7-plus-vs-iphone-6s-plus-4

    iphone-7-plus-vs-iphone-6s-plus-3

    iphone-7-plus-vs-iphone-6s-plus-2

    iphone-7-plus-vs-iphone-6s-plus-1

    Η οθόνη των 5,5″ και της full HD ανάλυσης είναι, όπως πάντα, χάρμα ιδέσθαι και όποιος της βρεί ψεγάδι ή δηλώσει ανικανοποίητος, θα λέει ψέματα. Ευρεία χρωματική παλέτα, εξαιρετικό contrast και φωτεινότητα ενώ η ανάλυση είναι “spot-on”, για μένα η ιδανική ανάλυση για οποιοδήποτε smartphone. Από πλευράς hardware το iPhone 7 Plus θα όφειλε να είναι ισχυρότερο από το “απλό” και αυτό επιτυγχάνεται με το 1GB επιπλέον RAM (3GB σύνολο), ενώ η CPU παραμένει η ίδια σε συχνότητα λειτουργίας. Το iOS 10 γυρίζει σε… landscape mode και εδώ τελειώνουν οι διαφορές με το απλό 7άρι.

    iphone-7-plus-vodafone-15

    Πάμε και στην κάμερα! Είναι η κύρια διαφορά του iPhone 7 Plus με το iPhone 7 καθώς η Apple αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε ο ανταγωνισμός και να τοποθετήσει dual camera στη ναυαρχίδα της. Ίδιας ανάλυσης, ίδιες δυνατότητες λήψης video, ίδιο quad-LED flash, αλλά δίπλα στον “κανονικό” φακό των 28mm (f/1.8) προστίθεται ένας μεγαλύτερος των 56mm (f/2.8)! Αυτό σημαίνει πως οι μακρινές λήψεις γίνονται ακόμα καλύτερες και λεπτομερέστερες, ενώ η συσκευή επιτυγχάνει 2x οπτικό zoom, ήτοι μπορείτε να “ζουμάρετε” μέχρι εκεί χωρίς απώλεια σε ποιότητα. Είναι ένα χαρακτηριστικό που αρκετοί θα βρουν χρήσιμο, αν και ομολογουμένως δεν ξέρουμε αν άξιζε την προσθήκη μιας δεύτερης κάμερας. Αναβαθμισμένο και το ψηφιακό zoom που φθάνει το 10x πλέον (αντί του 8x), με εμφανή απώλεια λεπτομέρειας βέβαια. Κατά τα άλλα, οι λήψεις με το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus είναι σχεδόν πανομοιότυπες με ή χωρίς χρήση HDR, ενώ υπάρχει OIS (optical image stabilization) και στις δύο συσκευές. Να τονίσουμε πως ο τηλεφακός των 56mm δεν διαθέτει OIS, οπότε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χρησιμοποιείται ο “πρώτος” φακός των 28mm, ακόμη και στο zooming. Το ερώτημα είναι αν η Apple θα αποφασίσει μελλοντικά να προσφέρει και άλλες δυνατότητες (μέσω software) ώστε να εκμεταλλευθεί καλύτερα τη dual camera ή αν θα παραμείνει στην προσφορά ενός 2x optical zoom. Η selfie cam των 7 MPixels παραμένει ίδια.

    iphone-7-plus-vodafone-18

    Κλείνουμε με τη μπαταρία. Όπως προείπαμε, η Apple κατάφερε να αυξήσει τη χωρητικότητά της σε σχέση με αυτή του iPhone 6S Plus, διατηρώντας ίδιες τις διαστάσεις τις συσκευής, έτσι έχουμε μια μπαταρία των 2.900mAh (επιτέλους παρεμφερής με των Android ναυαρχίδων), έναντι των 2.750mAh του 6S Plus (+5%) και 1.960mAh του iPhone 7 (+48%). Αυτονόητη, λοιπόν, η μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση και με τις 2 παραπάνω συσκευές. Σε σύγκριση με το 6S Plus, λόγω και της καλύτερης αποδοτικότητας του νέου chipset (A10), η αυτονομία είναι αυξημένη κατά 8-12% ανάλογα με το είδος της χρήσης, ενώ αν ο κύριος ενδοιασμός σας για την επιλογή μεταξύ iPhone 7 και iPhone 7 Plus είναι η αντοχή της μπαταρίας, η απάντηση είναι +2 ώρες χρήσης για το Plus, θα βγάλει άνετα τη μέρα σας. Στα “μείον” η σχετικά αργή φόρτιση, ειδικά αν έχετε συνηθίσει τα σύγχρονα Quick Charge Androids.

    Το iPhone 7 Plus διατίθεται σε όλα τα χρώματα στα καταστήματα Vodafone ενώ οι τιμές του ανέρχονται στα 969€ για την 32GB έκδοση, στα 1089€ για την 128GB και στα 1.199€ για την κορυφαία των 256GB.

    iphone-7-plus-vodafone-12

    Και αν φοβάστε μήπως το ολοκαίνουργιο iPhone σας κλαπεί, σπάσει ή πάθει άλλη ζημιά, η Vodafone προσφέρει μια μοναδική κάλυψη! Στη Vodafone με κάθε αγορά iPhone 7 & iPhone 7 Plus έως τις 30/11, όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τη νέα και αποκλειστική υπηρεσία Vodafone Replace. Η μοναδική αυτή υπηρεσία παρέχει εντελώς δωρεάν αντικατάσταση του iPhone 7 & iPhone 7 Plus μέσα σε 24 ώρες σε περίπτωση κλοπής,  σπασίματος, επαφής με άμμο ή νερό και αυξομείωσης τάσης ρεύματος.

    vodafone-replace

    Επιπλέον με κάθε αγορά iPhone 7 & iPhone 7 Plus η Vodafone προσφέρει:

    • -20% σε όλες τις θήκες και σε όλα τα tempered glass έως τις 30/11
    • Δυνατότητα απόκτησης του νέου iPhone 7 από 22,75€ / μήνα με 36 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας

     

    iphone-7-plus-vodafone-5

    iphone-7-plus-vodafone-2

     

    Τα νέα iPhone 7 & iPhone 7 Plus ήρθαν και έχεις πολλούς λόγους να τα αποκτήσεις από τη Vodafone!

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, επισκεφτείτε το www.vodafone.gr/iPhone7

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles