19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    iPhone 8: Με κάμερα διπλού φακού σε κάθετη διάταξη …ένα DSLR-killer smartphone στη τσέπη μας!

    Οι περισσότερες φήμες όσον αφορά το iPhone 8 συμφωνούν στο γεγονός πως η Apple θα παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα την επόμενη χρονιά. Μέσα σε αυτά θα βρίσκεται ένα ολικώς ανασχεδιασμένο μοντέλο με σαφώς προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και άλλα δυο – διάδοχοι των iPhone 7 και iPhone 7 Plus αντίστοιχα. Μια νέα φήμη υποστηρίζει πως η συσκευή θα καταφθάσει με κάμερα διπλού φακού σε κάθετη διάταξη.

    Το iPhone 8 αναμένεται να διαθέτει οθόνη περίπου στις 5 ίντσες και θα καταφθάσει με το ίδιο σύστημα διπλού φακού που συναντάμε και στο iPhone 7 Plus. Η ιαπωνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Macotakara επισημαίνει πως η Apple ετοιμάζει πυρετωδώς ένα iPhone των 5 ιντσών για την επόμενη χρονιά, χωρίς να δίνει επιπρόσθετες πληροφορίες αλλά ούτε και να διευκρινίζει αν θα καταφθάσει με γυαλί ως υλικό στο μπροστινό μέρος και πίσω ή αν θα διαθέτει bezel-less design. Αντίθετα, υποστηρίζει πως θα διαθέτει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τα iPhone 7s και iPhone 7s Plus που αναπτύσσονται ήδη, αν και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου του 2017.

    iphone-8

    Όσον αφορά την κάμερα διπλού φακού σε κάθετη διάταξη, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε προς στιγμή. Καμιά άλλη φήμη στο παρελθόν δεν αναφέρεται στον προσανατολισμό των καμερών. Η απλούστερη εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί έχει να κάνει με την εσωτερική διάταξη των εξαρτημάτων. Ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν είδαμε κάμερα διπλού φακού στο iPhone 7 είναι γιατί μάλλον δεν υπήρχε ο απαραίτητος χώρος στο εσωτερικό.

    Ένα iPhone των 5 ιντσών μπορεί να είναι πιο φαρδύ από το iPhone 7 αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με το iPhone 7 Plus. Επιπλέον, θα είναι ψηλότερο από το iPhone 7. Κάτι τέτοιο ίσως επιτρέψει στην Apple να χρησιμοποιήσει κάμερα διπλού φακού σε κάθετη διάταξη στο iPhone των 5 ιντσών, είτε αποκαλείται iPhone 8 ή iPhone 7s.

    Υπενθυμίζουμε, ότι το iPhone 7 Plus χρησιμοποιεί τους δυο φακούς όχι μόνο για πρόσθετο zoom αλλά και για να καταστήσει εφικτή την παρουσία μιας λειτουργίας πορτραίτου για να προσομοιώσει το βάθος πεδίου, μια δυνατότητα που βρίσκουμε στις πιο ακριβές και μεγαλύτερες SLR φωτογραφικές μηχανές αλλά και σε αυτές τύπου mirrorless.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles