21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    iPhone 8: Τουλάχιστον τρία χρόνια εργάζεται η Apple πάνω στη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου

    Η νέα ναυαρχίδα της Apple, το iPhone 8, αναμένεται, σύμφωνα με αρκετές πληροφορίες, να διαθέτει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που, είτε θα αντικαταστήσει πλήρως το Touch ID,  είτε θα το συμπληρώνει. Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αυτή η νέα λειτουργία ίσως είναι η αιτία καθυστέρησης κυκλοφορίας της συσκευής.

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αποδεικνύουν ότι η Apple εργάζεται εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια πάνω στη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου.

    iphone-face-recognition

    Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που υποβλήθηκε το 2013 περιγράφει λεπτομερείς τεχνικές αναγνώρισης προσώπου για τον έλεγχο ταυτότητας χρηστών φορητών συσκευών.

    Η Apple φαίνεται ωστόσο πως θέλει να προσφέρει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου πιο εξελιγμένο και ασφαλές απ’ ό,τι έχουμε δει έως σήμερα. Έτσι, θα αναγνωρίζει και οπές ματιών, πηγούνι, μύτη αλλά και κηλίδες στο δέρμα. Η εξελιγμένη τεχνολογία αυτή από την Apple θα βοηθήσει στην αποφυγή εξαπάτησης των συστημάτων με μια φωτογραφία, όπως συνέβη στην περίπτωση του Samsung Galaxy S8 που ήδη διαθέτει τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου.

    Προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που περιγράφεται στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας θα ενσωματωθεί τελικά στο iPhone 8 ή γενικά σε κάποιο smartphone της Apple.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles