14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    iPhone X vs Samsung Galaxy Note 8 vs LG V30 vs Xiaomi Mi Mix 2: Τα τέσσερα «καυτά» bezel-less των ημερών!

    Η τάση των bezel-less smartphones έχει ξεκινήσει να μας απασχολεί από πέρυσι, όταν η Xiaomi προκάλεσε θαυμασμό με την ανακοίνωση του Mi Mix. Κι ενώ φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα αρκετές κατασκευάστριες “υιοθετούν” αυτή τη λογική -κυρίως στις ναυαρχίδες τους- τον τελευταίο μήνα οι ανακοινώσεις είναι “βροχή” και μάλιστα σε επίπεδο απόλυτης κορυφής. Τέσσερις σπουδαίες συσκευές αποκλειστικά για το “πάνω ράφι”, χωρίς ιδιαίτερα περιθώρια γύρω από τις οθόνες τους, αλλά και με εντυπωσιακά specs, ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες.

    iPhone X - Samsung Galaxy Note 8 - LG V30 - Xiaomi Mi Mix 2 photos

    Πρόκειται για τα Samsung Galaxy Note 8, LG V30, Xiaomi Mi Mix 2 και iPhone X (με σειρά ανακοίνωσης) τα οποία ήδη κάνουν τη διαφορά στην αγορά. Ποιο από τα τέσσερα όμως θα επιλέξετε; Η απάντηση δεν είναι εύκολη, καθώς όλες έχουν χαρακτηριστικά υπεροχής που μπορούν να κάνουν κάποιον να τις προτιμήσει.

    iphone_x

    Το iPhone X, η πρόταση της Apple που ανακοινώθηκε πιο πρόσφατα απ’ όλες, μπορεί να είναι η πιο ακριβή από τις τέσσερις (και η πιο ακριβή που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η εταιρεία) ωστόσο είναι η πρώτη της με bezel-less κατασκευή, OLED οθόνη, το σύστημα Face ID της εταιρείας, αλλά και το πανίσχυρο A11 bionic chip. Διαθέτει dual camera 12MP, αλλά και ασύρματη φόρτιση, όπως επίσης και το λειτουργικό iOS 11 που το διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες προτάσεις.

    Samsung Galaxy Note 8

    Το Samsung Galaxy Note 8, που γνωρίσαμε στα μέσα του Αυγούστου, είναι επίσης μία πρόταση με dual camera και ασύρματη φόρτιση, αλλά και το S Pen stylus της σειράς Note που κάνει τη διαφορά. Είναι το πιο βαρύ από τα smartphones που βλέπουμε εδώ (195 γραμμάρια), αλλά και εκείνο με το μεγαλύτερο αποτύπωμα, όμως, διαθέτει τη οθόνη χορταστικού μεγέθους 6,3 ιντσών (αλλά με αναλογία 18:9) και είναι το μόνο με υποστήριξη iris scanning.

    LG V30

    Το LG V30 διαφοροποιείται χάρη στο floating bar tab που έχει (αντικαθιστώντας τη secondary εικόνα της σειράς V), στην υποστήριξη και των στρατιωτικών προδιαγραφών MIL-STD-810G, ενώ διαθέτει και αυτό dual camera και συνοδεύεται από ακουστικά B & O Play υψηλής ποιότητας στη συσκευασία του.

    xiaomi-mi-mix-2-2

    Τέλος, το Xiaomi Mi Mix 2, ο διάδοχος του θρυλικού Mi Mix, που θα κυκλοφορήσει και σε premium έκδοση με 8GB RAM και 256GB μνήμης, διαθέτει εντυπωσιακό design του δημοφιλή σχεδιαστή Philippe Starck με κεραμική πλάτη (ή unibody κεραμική κατασκευή στην premium edition). Είναι το μόνο που δεν έχει dual camera, ενώ θεωρείται το πιο οικονομικό από τα τέσσερα (τουλάχιστον στην basic έκδοσή του).

    Να σημειώσουμε ότι και οι τρεις Android προτάσεις έρχονται με Snapdragon 835 chipset.

    Δείτε τον παρακάτω πίνακα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία των συσκευών

    iPhone X vs Samsung Galaxy Note 8 vs LG V30 vs Xiaomi Mi Mix 2

    iPhone X - Samsung Galaxy Note 8 - LG V30 - Xiaomi Mi Mix 2

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles