18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Υπό προυποθέσεις ένα USB Type-C καλώδιο μπορεί έως και να… καταστρέψει τον υπολογιστή σας

    Το τελευταίο διάστημα μάς έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το USB Type-C, η νέα θύρα που υπόσχεται να κάνει σχεδόν τα …πάντα στις συσκευές μας, όπως π.χ. να συνδέσει από monitors έως smartphones και υπολογιστές και όχι μόνο φυσικά. Έχοντας την υποστήριξη των μεγαλύτερων εταιρειών στο χώρο της τεχνολογίας, όπως η Apple και η Google, η τεχνολογία USB Type-C γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής και ενσωματώνεται σε πολλές συσκευές γνωστών κατασκευαστών.

    usb type-c

    Τα καλώδια USB Type-C είναι αμφίδρομης τοποθέτησης, μπορούν δηλαδή να τοποθετηθούν στην πόρτα της συσκευής σας και από τις δύο πλευρές. Το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους είναι όμως ότι μπορούν να παρέχουν μεγάλα ποσά τόσο ενέργειας όσο και… δεδομένων ταχύτατα. Είναι συμβατά προς τα πίσω με USB 3.0 και USB 2.0, βεβαίως πρέπει να σημειώσουμε ότι θα χρειαστείτε ένα Type A to Type C καλώδιο όπως φυσικά και αρκετούς adapters για τις υπάρχουσες USB συσκευές σας.

    Όσο όμως η νέα τεχνολογία εισχωρεί στη ζωή μας, συναντάμε και τα πρώτα προβλήματα και ο Benson Leung, ένας μηχανικός της Google, που ασχολείται ιδιαίτερα με τις δοκιμές USB Type-C καλωδίων, έχει διαπιστώσει κάποια από αυτά (σημειώστε ότι ήταν εκείνος που είχε εντοπίσει το πρόβλημα με το USB Type-C καλώδιο του OnePlus 2). Σας ενημερώνει λοιπόν ότι αν δεν είστε πολύ προσεκτικοί, ένα καλώδιο USB-C μπορεί ακόμη και να… καταστρέψει το laptop σας. Αυτό συνέβη στον ίδιο κατά τη διάρκεια της δοκιμής ενός σχετικού καλωδίου, το οποίο πρακτικά κατέστρεψε το Chromebook Pixel του.

    chromebookpixelport

    Το ίδιο συνέβη όμως και στον Dieter Bohn του γνωστού site The Verge, που, χρησιμοποιώντας ένα φθηνό καλώδιο που βρήκε στο Amazon για να φορτίσει το Nexus 6P του, δημιούργησε πρόβλημα στις θύρες του MacBook του, παρά την “πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει σ’ αυτές η Apple” όπως σημειώνει, απενεργοποιώντας τες όταν εντοπίσει κάποιο ζήτημα ενέργειας.

    Τι μπορείτε να κάνετε; Η πιο ασφαλής λύση είναι το να αγοράζετε καλώδια από μεγάλους κατασκευαστές. Ένα άλλο tip που διαβάσαμε στο Internet είναι να λαμβάνετε υπόψη τα reviews του “γκουρού” Benson Leung ώστε να είστε σίγουροι ότι ένα καλώδιο είναι ΟΚ. Μάλλον το τελευταίο είναι και η πιο σίγουρη λύση για να μην είναι τα καλώδια USB Type-C “ρώσικη ρουλέτα” για εσάς και τα μηχανήματά σας, όπως έγραψε στον τίτλο του το The Verge.

    Νέα τεχνολογία =  “παιδικές ασθένειες”, και δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles