15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ιπτάμενο παγωτό! Ξεκίνησαν οι δοκιμές στο Ισραήλ για παραδόσεις φαγητού με drone

    Πρόσφατα είδαμε drones να μεταφέρουν φάρμακα σε χωριά των Τρικάλων, πλέον ήρθε η ώρα να μεταφέρουν και φαγητό! Στο Ισραήλ το σούσι, το παγωτό και η μπίρα θα έρχονται εξ ουρανού, καθώς η χώρα εισέρχεται στον χώρο της διανομής προϊόντων από αέρος.

    Στη διάρκεια μιας επίδειξης την περασμένη Δευτέρα, που πραγματοποιήθηκε σε μια παραλία του Τελ Αβίβ, τρία drones (τα δύο μεταφέροντας σούσι και το τρίτο μπίρα) πέταξαν στον ισραηλινό ουρανό προτού προσθαλασσωθούν. Η πτήση τους οργανώθηκε από την High Lander και την Cando, δύο ισραηλινές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την προώθηση της ισραηλινής τεχνολογίας σε αυτό τον τομέα.

    Κίνηση στους… αιθέρες

    Η Ντανιέλα Παρτέμ, η οποία ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής στην Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας, δήλωσε ότι στο μέλλον φαντάζεται “χιλιάδες” drones να πετάνε ταυτόχρονα στις πολύβουες πόλεις, μεταφέροντας ιατροφαρμακευτικό υλικό, παρέχοντας υποστήριξη στις αποστολές της αστυνομίας και παραδίδοντας φαγητό σε πακέτο.

    “Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική αγορά στο Ισραήλ, που να μην κυριαρχείται από μια εταιρεία”, είπε η ίδια.

    “Αν καταφέρουμε να απομακρύνουμε τα οχήματα από τους δρόμους στρέφοντάς τα στους αιθέρες, μπορούμε να επηρεάσουμε την κίνηση, μπορούμε να μειώσουμε τη μόλυνση του αέρα… μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, ασφαλέστερο περιβάλλον για την παράδοση αγαθών”.

    Μέχρι στιγμής, τα drones πραγματοποιούν αποστολές σαν εξάσκηση με στόχο την εγκατάσταση των ειδικών επιφανειών για την προσγείωσή τους στην πόλη. Η αλυσίδα καταστημάτων πώλησης παγωτών Golda άνοιξε ένα υποκατάστημα στην παραλία του Τελ Αβίβ. Οι πελάτες θα μπορούν να σκανάρουν έναν κωδικό QR και να παραγγέλνουν ό,τι επιθυμούν για να τους παραδοθεί με drone.

    Διαβάστε επίσης: NPD Group: Λιγότεροι gamers στην Αμερική μετά τα lockdown (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles