16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ιρανός επιστήμονας ισχυρίζεται πως έφτιαξε μία μηχανή του χρόνου που προβλέπει το μέλλον

    Ο Ιρανός Ali Razeghi, ετών 27 και Managing Director του Ιρανικού Κέντρου Στρατηγικών Εφευρέσεων, ανακοίνωσε πως έχει κατασκευάσει μία μηχανή του χρόνου. Μονόδρομη βέβαια καθώς, μπορεί να «φέρει» στο παρόν, το μέλλον. Δηλαδή; Να κάνει προβολές (λέει ο δημιουργός) των επόμενων 8 χρόνων, με ακρίβεια 98%.

    Time-Machine

    Ο ενεργητικότατος κύριος Razeghi, έχει καταχωρήσει 129 εφευρέσεις στο κέντρο που διοικεί και ο ίδιος λέει ότι η μηχανή του χρόνου που έφτιαξε, είναι ένα project πάνω στο οποίο δουλεύει εδώ και 10 χρόνια. «Η εφεύρεσή μου χωράει εύκολα σε ένα κουτί για PC και μπορεί να προβλέψει τις λεπτομέρειες της ζωής των χρηστών της για τα επόμενα 5-8 χρόνια. Δεν θα σας μεταφέρει στο μέλλον, αλλά θα φέρει το μέλλον σε σας», χρησιμοποιώντας εξελιγμένους αλγόριθμους, όπως λέει.

    Με αυτή τη μηχανή, λέει ο Rezeghi, η κυβέρνηση του Ιράν μπορεί να προβλέψει πιθανές στρατιωτικές συρράξεις ή αλλαγές στο κοινωνικό καθεστώς και άρα να προετοιμαστεί για πιθανές κρίσεις, τόσο τοπικές, όσο και διεθνείς, όπως η αυξομείωση των τιμών του πετρελαίου.

    Και αν αναρωτιέστε γιατί δεν κυκλοφορεί αυτή η μηχανή του χρόνου στην αγορά; «Ο λόγος που δεν κυκλοφορούμε την εφεύρεση σε αυτό το στάδιο είναι γιατί οι Κινέζοι θα κλέψουν την ιδέα και θα βγάλουν σε παραγωγή εκατομμύρια τέτοιες συσκευές μέσα σε μία νύχτα».

    Σημείωση της συντάκτριας: Αλήθεια, θέλω να ξέρω το μέλλον μου; Και αν είναι να βγάλει κάποιος μία μηχανή του είδους, δεν μπορεί να είναι μεγαλόπρεπη, όπως αυτή της κινηματογραφικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του H.G. Wells; Ε;

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles