21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Iron Maiden: κατέφθασε το νέο single «The Writing On The Wall»… και τα μυαλά στα κάγκελα!

    Κατά παράδοση, το καλοκαίρι είναι η περίοδος των χαλαρών hits, για clubbing και χορό, όμως φέτος θα πάρει το αυτί μας και λίγο metal, να έρθουμε στα ίσια μας. Και τι metal, όχι ότι κι ότι, αλλά Iron Maiden, και συγκεκριμένα μία δημιουργία των Bruce Dickinson και Adrian Smith! Είναι πλέον κοντά μας το «The Writing on the Wall», το νέο single με το ομώνυμο τραγούδι που θα συμπεριλαμβάνεται στο επερχόμενο πλήρες άλμπουμ «Senjutsu».

    Για μία ακόμα φορά, οι Iron Maiden επέλεξαν να βασιστούν στο νέο κλασικό τους ήχο, που έχουν καθιερώσει από το Brave New World και μετά. Καλή επιλογή, αφού το τραγούδι έχει ξεκάθαρη ταυτότητα, τόσο στη μελωδία όσο και στη φωνή, και καταλαβαίνει κάποιος αμέσως ότι πρόκειται για δικό τους κομμάτι.

    Όσο για το βίντεο κλιπ, αυτή τη φορά οι Maiden επέλεξαν τον δρόμο του παλιού καλού 2D animation, και μάλιστα έχουν χρησιμοποιηθεί πολλαπλές καταξιωμένες τεχνικές για διαφορετικές σκηνές. Το κεντρικό θέμα είναι η παρακμή του πολιτισμού, με τους Αμερικάνους και τους Άγγλους να τυχαίνουν ιδιαίτερης σάτιρας. Το όλο σκηνικό διαδραματίζεται σε έναν μεταποκαλυπτικό κόσμο, αλά Mad Max, μαζί με μία γερή δόση από fantasy αλλά και sci-fi.

    Την παράσταση κλέβουν οι τέσσερεις καβαλάρηδες της αποκάλυψης, που έχουν ο καθένας από μία μορφή του Eddie σε παλαιότερα εξώφυλλα. Βλέπουμε π.χ. τον «ανδροειδές» Eddie από το Somewhere in Time να ενεργοποιεί το στόχαστρο του ματιού και να πυροβολεί με πιστόλι λέιζερ, και τον «φαραώ» Eddie από το Powerslave να εξαπολύει ένα σμήνος από ακρίδες (που με τη σειρά τους έχουν τη φάτσα του Eddie)!

    Γενικά το όλο οπτικοακουστικό πακέτο είναι μία φουλ ικανοποιητική εμπειρία, και μπορείτε να το βρείτε στις δημοφιλέστερες πλατφόρμες, δωρεάν. Ραντεβού ξανά στις 3 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα κυκλοφορήσει το studio album, Senjutsu, με συνολικά 10 τραγούδια.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles