19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Είσαι φαν των ιαπωνικών anime; Τότε θα λατρέψεις το «The Boy and the Beast»

    Ένα από τα πλέον ανερχόμενα στούντιο στο χώρο του anime, το Studio Chizu, κυκλοφόρησε το 2015 το «The Boy and the Beast». Σύμφωνα με το story, η μητέρα του 9χρονου Ρεν έχει πεθάνει πρόσφατα, αφήνοντάς τον στην φροντίδα μιας σειράς συγγενών που ο ίδιος αντιπαθεί, μιας και ο πατέρας του έχει εγκαταλείψει την οικογένεια από καιρό. Κάποια στιγμή ο μικρός το σκάει από την επιτήρηση των συγγενών του και καταλήγει σε μια παράλληλη διάσταση, στην οποία κατοικούν ανθρωπόμορφα ζώα.

    2

    Ο άρχοντας αυτού του κόσμου είναι έτοιμος να αποσυρθεί και έχει αποφασίσει να επιλέξει τον διάδοχό του ανάμεσα σε δύο ριζικά αντιθέτους υποψηφίους: τον δημοφιλή και μεγαλοπρεπή Ιόζεν και τον μοναχικό και οξύθυμο μαχητή, Κοματέτσου. Ο Ρεν καταλήγει να γίνει μαθητής του δευτέρου, σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη σχέση δασκάλου-μαθητή. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Ρεν επιστρέφει στον κόσμο των ανθρώπων, συνειδητοποιώντας πως έχει παραμελήσει εντελώς την μόρφωσή του ενώ παράλληλα γνωρίζει και μια κοπέλα που φαίνεται να ενδιαφέρεται πραγματικά γι αυτόν.

     

    Η ταινία περνάει πολλά μηνύματα στον τηλεθεατή, κυρίως για την σχέση των γονέων με τα παιδιά κατά τη διάρκεια της εφηβείας, της αντιμετώπισης των διάφορων προβλημάτων τους, της μόρφωσης τους, της προσπάθειας τους και της συνεργασίας τους, Βέβαια, ο απώτερος σκοπός της ταινίας είναι η διασκέδαση του τηλεθεατή κυρίως μέσω αρκετών κωμικών σκηνών. 

    233

    Όπως ακριβώς το περιμέναμε, το budget της σειράς φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλο, αφού μιλάμε για μια από τις παραγωγές του Χοσόντα. Η αρμονία μεταξύ των εξαιρετικών χαρακτήρων του και η έμφαση στην ταυτόχρονη ύπαρξη ανθρώπων και ζώων αποτελούν δυο μόνο από τα θετικά χαρακτηριστικά της σειράς. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνεχές κραυγές των πρωταγωνιστών είναι κουραστικές και ότι το τέλος επικεντρώνεται κυρίως στη ηθική πλευρά των πραγμάτων, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον τίτλο της.23

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles