18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δείτε πώς η iSight κάμερα ενός MacBook λειτουργεί χωρίς να ανάβει το LED χρήσης της

    Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για laptops στα οποία η κάμερά τους ενεργοποιείται χωρίς να ανάβει το λαμπάκι χρήσης της, ωστόσο στην περίπτωση των Macbook κάποιοι πίστευαν ότι οι iSight κάμερες της Apple ήταν περισσότερο ασφαλείς. Κι όμως κάποιοι ερευνητές έσπευσαν να μας πείσουν για τα το αντίθετο…

    Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins από δύο ερευνητές, τους Matthew Brocker και Stephen Checkoway, οι οποίοι πειραματίστηκαν πάνω σε ένα MacBook του 2008, επιτυγχάνοντας να “ξεγελάσουν” το κύκλωμα της κάμερας. ώστε το LED της να μην ενεργοποιείται κατά τη χρήσή της.

    isight-camera-macbook-vulnerability

    Δημοσίευσαν μάλιστα και ένα σχετικό paper με την ονομασία “ISee you: Disabling the MacBook Webcam Indicator LED”, περιγράφοντας πώς ακριβώς κατάφεραν να επαναπρογραμματίσουν τον micro-controller της iSight κάμερας της συσκευής.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ευπάθεια που ανακάλυψαν επηρεάζει iSight webcams που βρίσκονται σε παλαιότερες συσκευές της Apple, όπως iMac, MacBooksκαι Macbook Pro που κυκλοφόρησαν έως το 2008, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείει κάτι ανάλογο να μπορεί να συμβεί με κάποιο τρόπο και σε νεότερες συσκευές.

    Αν πάντως θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, ότι δε θα σας συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο στο laptop σας, μία λύση υπάρχει: μονωτική ταινία στην κάμερα. Δε χακάρεται ποτέ…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles