19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    ISSpresso. Πίνοντας espresso με… θέα τον πλανήτη Γη!

    Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού έχουν τα πάντα μαζί τους… Όργανα γυμναστικής, smart παπούτσια και άλλου είδους high-tech gadgets για να γεμίζουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους… Ωστόσο, όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τους αστροναύτες στο Διαστημικό Σταθμό, τους έλειπε κάτι πολύ βασικό, το οποίο δεν είναι άλλο από μία μηχανή του espressο! H ISSpresso έρχεται να καλύψει αυτό το κενό!

    ISSpresso

    H ιδέα της διαστημικής καφετιέρας ISSpresso γεννήθηκε ύστερα από το αίτημα του Ιταλού αστροναύτη Luca Parmitano, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό παραπονέθηκε στους υπευθύνους του διαστημικού προγράμματος ότι αυτό που του έλειπε περισσότερο ήταν ένα αναζωογονητικό φλιτζάνι καφέ espresso! Ωστόσο, οι μηχανικοί στην Ιταλία είχαν ήδη εδώ και καιρό κατανοήσει αυτή την καθαρά ανθρώπινη ανάγκη των αστροναυτών και πολύ καιρό πριν βρεθεί ο Ιταλός αστροναύτης στο διάστημα, είχαν ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσουν τα σχέδια για την δημιουργία μία μηχανής του καφέ, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει κάτω από συνθήκες μηδενικής βαρύτητας! Έτσι λοιπόν, η εταιρεία Agrotec, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή τροφίμων για διαστημικές εφαρμογές, η γνωστή φίρμα Lavazza και η ιταλική υπηρεσία του διαστήματος (ASI) ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την ISSpresso, μία μηχανή του καφέ υψηλής τεχνολογίας, η οποία θα βασίζεται στη χρήση καψουλών, ενώ θα φτιάχνει και αλλού είδους ροφήματα.

    isspresso-pouch

    Αναμφίβολα, οι αστροναύτες του ISS, θα είναι σε λίγο καιρό οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο, καθώς θα απολαμβάνουν το καφεδάκι τους, έχοντας μπροστά τους την ωραιότερη θέα στον γαλαξία! Οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί θα πρέπει να αρκεστούμε στην εξαιρετική θέα που μας προσφέρουν περιοχές όπως ο Λυκαβηττός, η Πλάκα και η Πειραϊκή! Δείτε και το video που ακολουθεί για να πάρετε μία γεύση από διαστημικό espresso…


    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles