16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ιστορική στιγμή για τη NASA – Στη Σελήνη η αποστολή Artemis 1

    Λίγες διαστημικές αποστολές έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της Artemis 1, με την οποία η NASA, μετά από αρκετές αναποδιές, κατάφερε να επιστρέψει στη Σελήνη.

    Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, το διαστημικό σκάφος Orion κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την πλησιέστερη πτήση του στην επιφάνεια της Σελήνης, ταξιδεύοντας με ταχύτητα 8.163 χλμ/ώρα.

    Το Orion, το οποίο εκτοξεύτηκε την περασμένη Τετάρτη από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, πέρασε 130 χιλιόμετρα μακριά από την επιφάνεια του δορυφόρου της Γης και αναμένεται να επιστρέψει στη Γη στις 11 Δεκεμβρίου.

    Η μη επανδρωμένη αποστολή σηματοδοτεί την έναρξη του εμβληματικού προγράμματος Artemis της NASA, που φιλοδοξεί να στείλει την πρώτη γυναίκα στη Σελήνη γύρω στο 2025. Στα σχέδια της NASA είναι η διατήρηση μόνιμης παρουσίας αστροναυτών στη Σελήνη, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από τον δορυφόρο του πλανήτη μας. Για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα είναι το εφαλτήριο για την πρώτη αποστολή στον πλανήτη Άρη.

    Διαβάστε επίσης:

    Απίστευτο ρεκόρ για τον Cristiano Ronaldo! Ξεπέρασε τους 500 εκατ. followers στο Instagram

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles