19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ναι, επισήμως, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το tablet σου κατά την προσγείωση ή την απογείωση του αεροπλάνου. Kάποτε…

    Λοιπόν, όλοι όσοι έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο, γνωρίζετε το παρανοϊκό μήνυμα που σας ανακοινώνουν οι συμπαθέστατες αεροσυνοδοί, να απενεργοποιήσετε τις συσκευές σας κατά την διάρκεια της τροχοδρόμησης, απογείωσης και προσγείωσης. Επειδή ποτέ δεν υπήρχε λόγος να το κάνετε καθώς καμία από τις συσκευές σας δεν θα επηρέαζε τα συστήματα πλοήγησης του αεροσκάφους στο οποίο επιβαίνετε (κι εσείς το γνωρίζετε) μόλις το 55% των ανθρώπων που βρίσκονται στο αεροπλάνο απενεργοποιούν τις συσκευές τους. Αλλά σας έχουμε και νέα. Η FAA, η αντίστοιχη ΥΠΑ των ΗΠΑ, πρόσφατα δέχτηκε δύο δικαστικές αποφάσεις που πιστοποιούν πως η χρήση κινητών συσκευών που είναι ενεργοποιημένες, δεν επηρεάζουν τα συστήματα πλοήγησης των αεροπλάνων σε υψόμετρο κάτω των 10,000 ποδιών. Στις αποφάσεις αυτές, δεν συμπεριλαμβάνεται η χρήση ομιλίας στα κινητά, αλλά και πάλι. Αυτό σημαίνει πως από τώρα κι έπειτα θα μπορούμε να ακούμε μουσική στο iPod ή οποιοδήποτε MP3 player μέχρι την προσγείωση; Όοοοοχι.

    ku-xlarge

    Η FAA αποφάσισε, σύμφωνα με την Wall Street Journal να μην εκδώσει ακόμα απόφαση για την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών κατά την διάρκεια της απογείωσης και προσγείωσης των αεροσκαφών. Κι αυτό γιατί θέλει να δοκιμάσει όοοοοοοοολα τα μοντέλα αεροπλάνων που κυκλοφορούν στον αέρα, για να είναι σίγουρη. Ενώ τις επιτρέπει κατά την διάρκεια των πτήσεων. Μέχρι να το κάνει αυτό, πιθανόν βέβαια να έρθουν στο γραφείο της και άλλες δικαστικές αποφάσεις που θα βεβαιώνουν τις πιστοποιήσεις των επιστημόνων ότι ακόμα και η συνομιλία στο κινητό δεν επηρεάζει την πτητική ικανότητα των αεροπλάνων. Οπότε,  θα γίνει άλλος ένας τεράστιος γύρος ελέγχων και πιστοποιήσεων.

    Κι όλο αυτό, προκειμένου να μπορούμε κι εμείς οι υπόλοιποι να χρησιμοποιούμε τις κινητές μας συσκευές κατά την διάρκεια όλης της πτήσης, θα πρέπει να περάσει από την ΙΑΤΑ, τον διεθνή οργανισμό που ασχολείται με τις εμπορικές πτήσεις. Μέχρι να γίνει αυτό, όμως, θα εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε πώς γίνεται οι πιλότοι να χρησιμοποιούν iPad μέσα στο cockpit για να συμβουλεύονται στους πτητικούς τους χάρτες, κι εμείς οι υπόλοιποι στην καμπίνα, να κυκλοφορούμε με σκληρόδετα βιβλία γιατί το ereader, το tablet ή το MP3 player, θεωρείται ακόμα απειλή για την ασφάλειά μας.

    Αν θέλετε να διαβάσετε τους λόγους γιατί το iPod που χρησιμοποιείτε δεν πρόκειται να κάνει το αεροπλάνο να εκραγεί, κάντε κλικ εδώ. Ή κι εδώ.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles