19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Jaasta e-ink Keyboard. Ένα πληκτρολόγιο από το μέλλον!

    Είτε ασχολείστε φανατικά με το gaming, είτε ανήκετε στην κατηγορία των επαγγελματικών users και χρησιμοποιείτε εντατικά το πληκτρολόγιο σας, σίγουρα θα αναζητάτε τρόπους για να προσαρμόσετε τα πλήκτρα του keyboard σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες σας. Κατά καιρούς κάποια μικρά βήματα προόδου έχουν γίνει, όμως ακόμη 100% δεν μπορούμε να πούμε ότι οι users μπορούν να προσαρμόσουν απόλυτα το keyboard τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Ωστόσο, η Jaasta μία νέα εταιρεία νέων τεχνολογιών φιλοδοξεί να το αλλάξει αυτό, κατασκευάζοντας το πρώτο πληκτρολόγιο, το οποίο θα βασίζεται στην πρωτοποριακή τεχνολογία e-ink!

    Jaasta_keyboard 1

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους του συγκεκριμένου φιλόδοξου high-tech project, το wireless keyboard διαθέτει μίνι e-ink οθόνες πίσω από κάθε πλήκτρο, οι οποίες αλλάζουν με δυναμικό τρόπο όταν οι χρήστες κάνουν χρήση ορισμένων applications ή αλλάζουν γλώσσες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ανάλογα με την εφαρμογή που βρίσκεται εγκατεστημένη στο PC του χρήστη, το εν λόγω πληκτρολόγιο είναι σε θέση να μεταβάλλει τα πλήκτρα του, προσαρμοζόμενο πλήρως στις ανάγκες και στις… διαθέσεις του. Εκτός από τα παραπάνω το Jaasta keyboard διαθέτει ένα μεγάλο touch-pad (3.5 ιντσών) με δυνατότητες multi-touch που καθιστούν πιο εύκολη και απλή την πλοήγηση στο δίκτυο, ευανάγνωστους χαρακτήρες στα πλήκτρα και κουμπιά που παράγουν χαμηλό θόρυβο. Επιπλέον, το Jaasta keyboard φέρει media hot keys (όπως mute, play, volume up and down), ενώ σύμφωνα με τους εμπνευστές του θα είναι επίσης voice-controlled και θα καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, με την μπαταρία του να αντέχει παραπάνω από 12 μήνες. Jaasta_keyboard 2

    Εάν οι υπεύθυνοι της Jaasta καταφέρουν να κάνουν πραγματικότητα το keyboard που ετοιμάζουν, τότε οι users θα μπορούν να αλλάζουν on-the-fly όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και τις λειτουργίες του πληκτρολογίου τους. Οι εμπνευστές του Jaasta keyboard πιστεύουν ότι η ιδέα τους είναι πρωτοποριακή, για αυτό και αναμένεται πολύ σύντομα να ζητήσουν τη βοήθεια των φίλων των νέων τεχνολογιών, τρέχοντας μία campaign στο Kickstarter ή στο Indiegogo. Αν και όπως λένε, το εν λόγω πληκτρολόγιο ενδέχεται να κοστίζει κοντά στα 300$, ωστόσο εάν ποτέ η προαναφερθείσα τεχνολογία γίνει mainstream, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αλλάξει άρδην το πρόσωπο του computing.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles