24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Jaguar Sayer: Το μέλλον της αυτοκίνησης “κρύβεται” ίσως σε αυτό το “έξυπνο τιμόνι”!

    Η Jaguar-Land Rover οραματίζεται ένα μέλλον όπου τα αυτοκίνητα θα είναι αυτόνομα, πλήρως συνδεδεμένα αλλά και …κοινόχρηστα. Το νεότερο concept της μας ταξιδεύει μερικές δεκαετίες …μπροστά στο μέλλον, καθώς μας φέρνει το preview από ένα έξυπνο, αποσπώμενο τιμόνι, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως προσωπικός βοηθός. Και έτσι θα μπορούσε να γίνει το μόνο κομμάτι ενός αυτοκινήτου το οποίο πραγματικά θα σας …ανήκει σε μερικά χρόνια!

    crophero-sayer

    To εν λόγω concept παίρνει το όνομά του από τον Malcolm Sayer, έναν εμβληματικό σχεδιαστή που μεγαλούργησε με την Jaguar μεταξύ του 1951 και του 1970, έχοντας μεταξύ άλλων δημιουργήσει designs όπως τα E-Type Jaguar & Jaguar XJS.

    Το “Sayer” παραμένει στο …σπίτι του οδηγού όταν δε χρησιμοποιείται. Καταγράφει την ατζέντα κάθε χρήστη και στέλνει υπενθυμίσεις όταν χρειάζεται. Για παράδειγμα, γνωρίζει πότε ακριβώς κάθε χρήστης χρειάζεται να ξυπνήσει ώστε να οδηγήσει για ένα meeting και, μέσω τεχνητής νοημοσύνης (AI), πότε ακριβώς πρέπει να στείλει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο να τον παραλάβει, με βάση πόσο χρόνο χρειάζεται για να ετοιμαστεί.

    Μπορεί λοιπόν το μέλλον της αυτοκίνησης να είναι συνδεδεμένο με τα αυτόνομα οχήματα, όμως πολλοί είναι οι οδηγοί που δε θέλουν να αφήσουν τα τιμόνι, έτσι το “Sayer” ίσως είναι η επιλογή τους. Με τη βοήθειά του, οι λάτρεις των αυτοκινήτων μπορούν να αλλάζουν οχήματα οπότε θέλουν: από ένα sedan για τις καθημερινές δραστηριότητες, ένα coupe για μία μικρή απόδραση το Σαββατοκύριακο ή ένα crossover για μία μεγαλύτερη απόδραση με την οικογένεια.

    Το Jaguar Sayer concept θα κάνει την πρεμιέρα του στο πρώτο Jaguar-Land Rover Tech Fest στο Λονδίνο τις επόμενες ημέρες, όμως για να το δούμε στην αγορά θα πρέπει να περάσουν χρόνια καθώς αναμένεται το μακρινό 2040.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles