24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Και ο James Dyson θέλει να “κατασκευάσει” το robot του μέλλοντος

    O Sir James Dyson, ένας από τους σημαντικότερους εφευρέτες αλλά και επιχειρηματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας των καινοτόμων οικιακών συσκευών -και όχι μόνο-, γίνεται ένας ακόμη από τους σημαντικούς ανθρώπους της τεχνολογίας που επενδύει στη… ρομποτική. Και κάπως έτσι, η Dyson επενδύει περί τα 6 εκατ. ευρώ σε ερευνητικό εργαστήριο ρομποτικής, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει την επόμενη γενιά ρομποτικών οικιακών βοηθών που θα μπορούσαν να λειτουργούν όπως ακριβώς οι… άνθρωποι.

    James Dyson

    Το εργαστήριο ρομποτικής του Imperial College London στο οποίο επενδύει η Dyson διαθέτει περί τους 15 ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Andrew Davison -με τον οποίο ο Sir James Dyson συνεργάζεται από το 2005- οι οποίοι θα εργαστούν πάνω στη δημιουργία του πρώτου αυτόνομου ρομπότ, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει έναν οικιακό βοηθό τόσο αποτελεσματικό όσο ένας πραγματικός άνθρωπος.

    “Το κλειδί είναι να είναι σε θέση να συμπεριφέρεται σαν ένας άνθρωπος” αναφέρει ο James Dyson σε συνέντευξή του, ενώ αντίστοιχο είναι και το όραμα του Andrew Davison, όπως μεταφέρει σε δικές του δηλώσεις.

    Πέρα από την επένδυση των 6 εκατ. ευρώ της Dyson, επιπλέον 3,61 εκατ. ευρώ από πρόσθετες πηγές αναμένεται να χρηματοδοτήσουν το εργαστήριο μέσα στα επόμενα πέντε έτη λειτουργίας του.

    Ο James Dyson και η εταιρεία του δεν είναι φυσικά οι μόνοι που πιστεύουν στο ρομποτικό μέλλον της τεχνολογίας. Πρόσφατα η Google είχε εξαγοράσει τη ρομποτική εταιρεία Boston Dynamics ενώ έχει τοποθετήσει τον “πολύ” Andy Rubin επικεφαλής των ρομποτικών της projects, την ώρα που δεν είναι λίγες και οι ιαπωνικές εταιρείες οι οποίες εδώ και καιρό πειραματίζονται πάνω στη δημιουργία ρομποτικών οικιακών βοηθών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles