18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η ανθρωπότητα μόλις απέκτησε ένα διαστημικό κανόνι

    Καλά νέα για όλους εσάς που δεν θέλετε να πεθάνετε επειδή θα πέσει ένας μετεωρίτης στη γη. Οι Ιάπωνες κατασκεύασαν ένα «κανόνι» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον αστεροειδών που απειλούν τον πλανήτη. Το όπλο αυτό δοκιμάστηκε τις προηγούμενες ημέρες εδώ στη Γη, επιτυχώς και, είναι έτοιμο να ταξιδέψει με τον διαστημικό σκάφος Hayabusa 2 και να κάνει τα πρώτα του βήματα στο διάστημα.

    japan-asteroid-cannon-spacecraft.si

    Πιο συγκεκριμένα όμως, η αποστολή του κανονιού που θα στείλουν οι Ιάπωνες στο διάστημα, είναι πολύ επιλεκτική. Το όπλο αυτό θα εκτοξεύσει ένα βλήμα σε ένα συγκεκριμένο αστεροειδή, τον 1999JU3 ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά κάπου ανάμεσα στην Γη και τον Άρη. Το βλήμα αυτό θα δημιουργήσει έναν κρατήρα και θα συλλέξει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται οι επιστήμονες για να προσδιορίσουν επακριβώς την σύσταση των αστεροειδών. Βλέπετε, η επιφάνειά τους και μόνο, δεν βοηθά πολύ στη μελέτη, γιατί είναι αρκετά ταλαιπωρημένη από τις κακουχίες του διαστήματος.

    Σε τι θα ωφελήσει την ανθρωπότητα η αποστολή του κανονιού με το σκάφος Hayabusa 2 και την συνάντησή του με τον 1999JU3 περίπου το 2018; Πέρα από το γεγονός ότι η ανθρωπότητα μπορεί να είναι υπερήφανη ότι διαθέτει ένα διαστημικό κανόνι, αυτό που ελπίζουν οι επιστήμονες είναι πως η συλλογή δειγμάτων από τον πυρήνα του συγκεκριμένου αστεροειδή, θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την εξέλιξη του σύμπαντος. Καθώς, ο 1999JU3, θεωρείται από τους επιστήμονες πως βρίσκεται εκεί γύρω, από την απαρχή του ηλιακού μας συστήματος. Έτσι, λίγα μέταλλα, λίγο χώμα και, ίσως, λίγο νερό από τον αστεροειδή, ίσως μας διαφωτίσουν ακόμα περισσότερο για το πώς φτιάχτηκε ο κόσμος και οι πλανήτες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles