21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ιάπωνες κατασκευάζουν το… ντοματορομπότ (ναι δεν κάνουμε… πλάκα)!

    Ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι οι Ιάπωνες εκπέμπουν σε άλλο μήκος κύματος και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι εξ’ αυτών διακατέχονται από μπόλικες δόσεις δημιουργικής τρέλας. Αυτή η τρέλα αποτυπώνεται και στην περίπτωση του… ντοματορομπότ, ενός ρομπότ που δημιουργήθηκε για να ταΐζει αυτόματα τον χρήστη του ντομάτες την ώρα που εκείνος αθλείται (ειλικρινά δεν κάνουμε πλάκα)!

    Tomato Robot

    Όσο και εάν σας φαίνεται “κουλό” (και δίκιο έχετε), η ιαπωνική εταιρεία Kagome που ασχολείται με την παρασκευή προϊόντων ketchup, ντοματοχυμών και άλλων παραγώγων της ντομάτας κατασκεύασε ένα ρομπότ που είναι σε θέση να τρέφει αυτόματα τον χρήστη του με ντομάτες. Το concept που κρύβεται πίσω από το ντοματορομπότ είναι ότι η ντομάτα χαρίζει την χαμένη ενέργεια και φρεσκάδα, ειδικότερα σε όλους εκείνους που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τους αρέσει να είναι διαρκώς fit… Την ώρα λοιπόν που ένας fan του αθλητισμού τρέχει μεγάλες αποστάσεις και νιώθει καταβεβλημένος από την υπερπροσπάθεια, μπορεί να αφήσει στην άκρη τις μπανάνες και να καταναλώσει μία ντομάτα για να ξανανιώσει ανακτώντας τις δυνάμεις του.  Η Kagome κατασκεύασε δύο εκδόσεις του ντοματορομπότ, όπου η μία μοιάζει σαν ένα μικρό παιδί που βρίσκεται καθισμένο στους ώμους του χρήστη (αναρωτιόμαστε πως μπορεί να τρέξει κανείς με ένα ρομπότ στη πλάτη), ενώ η πιο compact έκδοση “φοριέται” πίσω από τη πλάτη του χρήστη.

    JAPAN-FOOD-MARATHON-KAGOME-OFFBEAT

    Εντάξει νομίζουμε ότι οι Ιάπωνες με το ντοματορομπότ το… τερμάτισαν και ειλικρινά μας έχει πιάσει ένας μικρός τρόμος για το τι θα τους κατέβει στο κεφάλι το μέλλον… Όπως και να ‘χει ρίξτε μία ματιά στο video που ακολουθεί και αποθεώστε την ιαπωνική τρέλα!

    http://youtu.be/oUXj5bZcNaY

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles