15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    JBL Flip mini Review. Aκούστε μουσική δυνατά… παντού!

    H καταξιωμένη JBL έχει παρουσιάσει ορισμένες σπουδαίες συσκευές για να στριμάρετε ασύρματα μουσική από την φορητή συσκευή σας, είτε είναι smartphone ή tablet, είτε φορητός υπολογιστής κ.ά. Στις μέρες που ακολουθούν θα έχετε την δυνατότητα να διαβάσετε σχετικά με την εμπειρία μας με μερικές από αυτές τις συσκευές.

    Aυτή τη φορά, έπιασα στα χέρια μου το JBL Flip Portable Wireless Loudspeaker, όπως είναι και η πλήρης ονομασία του. Πρόκειται για ένα σχετικά μικρού μεγέθους κυλινδρικό ηχείο, που ενσωματώνει μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία επαρκεί για περίπου 5 ώρες χρήσης.  H ισχύς του είναι συνολικά 10 Watts (2 x 5W, έχει δύο drivers), και κατά την άποψη μου είναι υπεραρκετή για ένα μικρού μεγέθους φορητό ηχείο, που μπορείτε να το έχετε μαζί σας στην βόλτα, στο σπίτι ή στο γραφείο.

    Συσκευασία

    Στην συσκευασία του Flip, πέρα από την κεντρική μονάδα, θα βρείτε τον φορτιστή (συμβατό με το ευρωπαικό και αμερικάνικο πρότυπο) καθώς και το απαραίτητο εγχειρίδιο χρήσης/ γρήγορο οδηγό εκκίνησης. Eπίσης θα βρείτε μία καλής ποιότητας θήκη από νεοπρένιο με φερμουάρ – και όχι από ύφασμα όπως εκ’ παραδρομής και λανθασμένα αναφέρω στο video – για να προστατεύετε το ηχείο κατά την μεταφορά του.

    Aισθητική – Πρώτη επαφή

    Aπό άποψη εμφάνισης και αισθητικής, το Flip είναι αρκετά όμορφο και με καλή ποιότητα κατασκευής και στιβαρό. Tυπική JBL κατασκευή θέλω να πω.  Πάντως, από τη στιγμή που απευθύνεται ως επί το πλείστον σε νεανικό κοινό θα μπορούσε η εταιρεία να είχε τολμήσει να το κυκλοφορήσει και σε άλλους, πιο έντονους, χρωματισμούς (π.χ κόκκινο, κίτρινο) πέρα από το μαύρο ή το λευκό που κυκλοφορεί ήδη. Στο κέντρο της μονάδας, και κάτω από το πλέγμα βρίσκουμε δύο οδηγούς 5W έκαστος (2 x 5W). H απόκριση συχνότητας για όσους ενδιαφέρονται για τεχνικά χαρακτηριστικά είναι > 80dB ενώ το signal-to-noise ratio είναι 150Hz-20kHz. To ύψος του είναι 16 εκατοστά.

    Στην αριστερή πλευρά του Flip μπορείς να παρατηρήσεις το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης του ηχείου (και του Bluetooth), πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης καθώς και ένα πλήκτρο call-answer που σε συνεργασία με το μικρόφωνο μπορείς να απαντάς σε κλήσεις που δέχεσαι στο κινητό σου από το ηχείο (speakerphone). Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι είναι συμβατό με όλες τις συσκευές τεχνολογίας Bluetooth 2.0 ή μεταγενέστερης και με iPhone, iPod Touch ή iPad από την 2η γενιά και μετά.

    H δεξιά πλευρά, και γενικώς η υπόλοιπη κατασκευή είναι “καθαρή” από υποδοχές ή πλήκτρα, με εξαίρεση το κάτω μέρος όπου μπορείς να παρατηρήσεις την υποδοχή για την φόρτιση και την υποδοχή Aux-in αν επιλέξεις “wired” σύνδεση με την συσκευή σου.

    Eμπειρία χρήσης

    Mεταφέρεται πολύ εύκολα και χωράει σε οποιοδήποτε backpack με σχετική άνεση. Mε την θήκη από νεοπρένιο μπορείτε να το προστατεύετε επίσης από μικροχτύπηματα και μικρές πτώσεις, ωστόσο για να μην προκύψουν βαθουλώματα στο μεταλλικό πλέγμα πάνω από τους δύο οδηγούς, που ουσιαστικά περιβάλλει το ηχείο, θέλει σχετική προσοχή. H λειτουργία ως speakerphone είναι μία αρκετά χρήσιμη προσθήκη. Tο Flip είναι καλά φτιαγμένο, στα υψηλά ποιοτικά στάνταρντ της JBL αλλά το εντυπωσιακότερο όλων είναι η ένταση και η ποιότητα του ήχου που “βγάζουν” οι δύο μικροί οδηγοί.

    Στην ηλεκτρονική μουσική είναι άψογο, και μόνο σε πλούσιο σε όργανα rock κομμάτι και με την μέγιστη ένταση το ένιωσα να “πνίγεται” λίγο. Tο ηχείο επίσης, παρά το μέγεθος του, ξαναλέω, θα σε ξεκουφάνει! Oι μηχανικοί της JBL είναι γνωστό ότι πρωτοπορούν, αλλά είναι πραγματικά αξιομνημόνευτο αυτό που κατάφεραν με τους δύο μικρούς οδηγούς των 5W. Όσο αφορά στην αυτονομία, μπορεί να φτάσει άνετα ή να ξεπεράσει τις 4 ώρες αλλά να θυμάσαι ότι η διάρκεια της μπαταρίας εξαρτάται και από το πόσο δυνατά ακούς μουσική. Aν χρειαστεί να το ξαναφορτίσεις, θα χρειαστείς σχεδόν 3 ώρες για το 100%. Eν’ κατακλείδι, αν θέλεις να αγοράσεις ένα μικρών σχετικά διαστάσεων portable wireless ηχείο, με κόστος που δεν θα σε “βγάλει έξω από τον… προυπολογισμό”, όχι για να την… βγάζεις, αλλά για να ακούς μουσική δυνατά, τότε το JBL Flip Portable Wireless Loudspeaker είναι ξεκάθαρα μία επιλογή που θα χάσεις αν δεν την ακούσεις. To Flip θα το βρείτε στην εταιρεία Wavemotion με κόστος €129,95).

    Δες ένα σχετικό video που ετοιμάσαμε που πρωταγωνιστεί το Flip

    Specs: JBL Flip Portable Wireless Loudspeaker (Wavemotion, τηλ.: 210-9244505,   €129,95)

    Iσχύς 2 x 5W
    Tύπος μπαταρίας Iόντων λιθίου (5 ώρες αυτονομία)
    Signal-to-Noise Ratio >80dB
    Frequency response 150Hz-20kHz

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles