23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    JBL Gο 3 & JBL Clip 4 Eco Hands-On Review: «Σούπερ απόδοση και δυνατά eco-friendly vibes»!

    Η JBL είναι ένα εμβληματικό brand που αν μη τι άλλο γνωρίζει πως να κάνει “happy” τον κάθε φανατικό φίλο του ποιοτικού ήχου. Ξεκινώντας από τα λιλιπούτεια αλλά συγχρόνως πανίσχυρα portable speakers και εξελιγμένα TWS in-ear headphones και φτάνοντας σε εντυπωσιακά ηχεία Partybox που μετατρέπουν κάθε εσωτερικό χώρο σε dancefloor αλλά και σε ολοκληρωμένα 5.1 audio setups, αναμφίβολα το πλούσιο προϊοντικό line-up της JBL καλύπτει όλες τις κατηγορίες των users. Μια από τις πιο πετυχημένες σειρές είναι αδιαμφισβήτητα και τα φορητά μίνι-ηχεία Go και Clip, τα οποία έχουν αγαπηθεί από χιλιάδες users, καθώς συνδυάζουν μικροσκοπικές διαστάσεις με πεντακάθαρο ήχο και φυσικά portable και ανθεκτικές ιδιότητες. Τα Go 3 και Clip 4 ξεχωρίζουν και για έναν ακόμη λόγο, καθώς είναι κατασκευασμένα πλήρως από ανακυκλώσιμα υλικά. Πάμε λοιπόν να τα γνωρίσουμε και καλύτερα στο «διπλό» hands-on review που ακολουθεί…

    JBL Go 3 Eco

    Η JBL με τη σειρά Go έμαθε σε πολύ κόσμο την έννοια του super-portable ηχείου, το οποίο μπορεί να χωρέσει ακόμη και στην τσέπη του παντελονιού σου. Με το νέο Go ουσιαστικά η αγαπημένη εταιρεία επεκτείνει ακόμη περισσότερο την έννοια του φορητού speaker, προσθέτοντας στο μείγμα τα ανακυκλώσιμα υλικά κατασκευής αλλά ακόμη μεγαλύτερη αντοχή.

    Ως εκ τούτου, το Go 3 είναι μικροσκοπικό σε διατάσεις και πανάλαφρο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χωρέσει ακόμη και στην παλάμη του χεριού σας (ζυγίζει μόλις 209 γραμμάρια). Τα rugged υλικά κατασκευής το καθιστούν ιδανικό για outdoor εξορμήσεις, ενώ μάλιστα διαθέτει ένα κορδόνι, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να το κρεμάσετε στο backpack σας. Τα λαστιχένια physical buttons ελέγχου (Play/Pause και volume rockers) βρίσκονται τοποθετημένα στην επάνω πλευρά, ενώ στο κέντρο δεσπόζει το logo της JBL. Στη μία του πλευρά (εκεί που βρίσκεται το χαρακτηριστικό logo του Go 3) πρόκειται να συναντήσετε το Power ON/OFF button, καθώς επίσης και το κουμπί για την ενεργοποίηση του Bluetooth (υποστηρίζει Bluetooth 5.1). Στο σημείο που βρίσκεται το κορδόνι που σας περιγράψαμε θα βρείτε και την USB Type-C θύρα της συσκευής.

    Η JBL σε μια προσπάθεια να μας υπενθυμίσει τη σημασία που πρέπει να δίνουμε στο κομμάτι του sustainability και της προστασίας του περιβάλλοντος αποφάσισε να το πάει «full green» σε ότι έχει να κάνει με τα υλικά που χρησιμοποίησε για το JBL Go 3 Eco. Για αυτό και η πρόταση της αποτελείται από έως και 90% ανακυκλωμένο πλαστικό και επενδυμένο με 100% ανακυκλωμένο ύφασμα. Παράλληλα, φιλική στο περιβάλλον είναι και η συσκευασία του, η οποία αποτελείται από χαρτί πιστοποιημένο με FSC, τυπωμένο με μελάνι σόγιας. Εξυπακούεται βέβαια ότι eco-friendly υλικά δεν σημαίνει και «συμβιβασμός» στην ποιότητα και στην ανθεκτικότητα, για αυτό και μπορεί να είναι μικρό στο μάτι αλλά είναι μεγάλο στην… αντοχή, φέροντας πιστοποίηση IP67 που σημαίνει ότι είναι αδιάβροχο (σταγόνες βροχής και πιτσιλιές νερού) αλλά και εξαιρετικά ανθεκτικό στη σκόνη.

    Οι ευχάριστες εκπλήξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ, καθώς το μεγαλύτερο ατού του Go 3 Eco δεν είναι άλλο από τον εκπληκτικής ποιότητας “signature” sound της JBL. Υποστηρίζοντας το πρότυπο JBL Pro Sound με ισχύ στα 4.2 Watts RMS και με υψηλή απόκριση συχνότητας από τα 110Hz στα 20kHz δεν χωράει αμφιβολία ότι το μικρό στο δέμας φορητό ηχείο της JBL είναι προορισμένο για μεγάλα πράγματα. Μάλιστα, δοκιμάζοντας το δεν σας κρύβουμε ότι ενθουσιασμένοι από την ένταση του, σε σημείο που να αναρωτιέσαι το πως είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό ηχείο να βγάζει τόσο μεγάλη ένταση. Ο ήχος είναι πεντακάθαρος και εξαιρετικά πλούσιος, με το Go 3 Eco να αποτελεί ένα φορητό sound gadget, το οποίο άνετα μπορεί να φέρει εις πέρας ένα μίνι-πάρτι με την παρέα, ακόμη και στην ύπαιθρο.

    Αυτό συμβαίνει μάλιστα γιατί διαθέτει και εξαιρετικές επιδόσεις στο κομμάτι της αυτονομίας, με την portable πρόταση της JBL να σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσική για σχεδόν 5 ώρες (μέσος όρος καθώς η αυτονομία επηρεάζεαι από την ένταση του ήχου και από τον τύπο του μουσικού περιεχομένου). Η δε πλήρη φόρτιση σύμφωνα με τους ανθρώπους της JBL διαρκεί περίπου 2.5 ώρες.

    JBL Clip 4 Eco

    Το Clip 4 Eco αποτελεί και αυτό με τη σειρά του μια εξαιρετική πρόταση από την δημοφιλή εταιρεία που εξειδικεύεται στα audio products, διαθέτοντας την ίδια ακριβώς φιλοσοφία με το Go 3. Ωστόσο, μια μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με το ιδιόμορφο design του, καθώς είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ο user χρησιμοποιώντας το ειδικό ενσωματωμένο clip να το κρεμάει στο backpack και στη ζώνη του (ακόμη και σε οποιοδήποτε… φερμουάρ)!

    Όπως με το Go 3 Eco έτσι και εδώ, η JBL προτίμησε να πλαισιώσει το Clip 4 με eco-friendly υλικά κατασκευής, τα οποία όχι μόνο κάνουν καλό στο περιβάλλον αλλά παράλληλα καθιστούν το συγκεκριμένο portable ιδανικό για… περιπέτειες στη φύση. Οι διαστάσεις του ανέρχονται στα 4.6 cm x 8.65 cm x 13.5 cm (M x Π x Y), ενώ το βάρος του ανέρχεται μόλις στα 240 γραμμάρια.

    Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τον εξωτερικό σχεδιασμό του (που διαθέτει μια street style σχεδιαστική γλώσσα) μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε ότι τα physical buttons για την μουσική αναπαραγωγή και για την αυξομείωση της έντασης του ήχου βρίσκονται στην εμπρόσθια επιφάνεια της συσκευές, ενώ στην αριστερή πλευρά θα βρείτε το πλήκτρο για την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση και για το Bluetooth. Τέλος, στην κάτω επιφάνεια «φιλοξενείται» η USB Type-C θύρα.

    Ακολουθώντας το παράδειγμα από «μικρότερο» αδελφάκι, το Clip 4 Eco διαθέτει πιστοποίηση IP67, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να το εκθέσετε στις περιβαλλοντικές συνθήκες άφοβα. Παράλληλα, ένα από τα ατού του είναι ο iconic ήχος Pro που φέρει την υπογραφή της JBL, με την συνολική ισχύ που παράγεται από το μικροσκοπικό οβάλ ηχείο να αγγίζει τα 5W (ακούγεται ελαφρώς πιο δυνατά από το Go 3). Τα δε μπάσα που βγάζει το Clip 4 αποτελούν ένα «όνειρο» για κάθε φανατικό λάτρη του on-the-go sound.

    Τέλος, το εξαιρετικά trendy και stylish ηχείο της JBL προσφέρει περίπου 10 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί μια ιδανική πρόταση για μεγάλα roadtrips και πολύωρες πεζοπορίες στη φύση.

    Love Your Sound, Love the Planet!

    Τόσο το Go 3 όσο και το Clip 4 θα τα βρείτε στην αγορά σε πολλά διαφορετικά funky και μοντέρνα χρώματα, σε πραγματικά σούπερ τιμές σε συνάρτηση με αυτά που προσφέρουν (συγκεκριμένα το Go 3 κοστίζει 44.90 ευρώ και το Clip 4 στοιχίζει 64.90 ευρώ). Fashionable, σούπερ φορητά, με αντοχή που τα «σπάει» και απόδοση που κυριολεκτικά «σκίζει», αναμφίβολα τα δύο portable speakers της JBL αναμένεται να γίνουν ο καλύτερος σύντροφος σε κάθε καλοκαιρινή σας περιπέτεια οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles