16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    JBL Micro Wireless & Micro II portable speakers mini Review. Μικρά αλλά τα… σπάνε!

    Ο τίτλος που χρησιμοποίησα δεν είναι καθόλου υπερβολικός, αλλά περιγράφει επακριβώς την εμπειρία μου με τα δύο μικρά φορητά επαναφορτιζόμενα ηχεία της JBL, Micro Wireless και Micro II rechargeable portable speakers. Πριν ωστόσο φτάσουμε στην… τελική ετυμηγορία, δώστε μου λίγο χρόνο να σας πω μερικά πράγματα για την εμφάνιση και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

    Εμφάνιση

    Και τα δύο έχουν όμοια εμφάνιση και προδιαγραφές, μολονότι το Micro Wireless χρησιμοποιεί επιπλέον και ασύρματη τεχνολογία Bluetooth για την σύνδεση του με τον φορητό σας υπολογιστή, το tablet, τον media player ή το smartphone σας, εκτός από το 3.5mm mini-jack βύσμα.

    Τόσο το Micro Wireless όσο και το Micro II χωρούν άνετα σε μία τσέπη – οι διαστάσεις τους είναι 83mm όσο αφορά στην διάμετρο και 39mm όσο αφορά στο πάχος- και στην κορυφή, διαθέτουν ένα κομμάτι πλαστικού “D-ring” για να μπορείτε να τα κρεμάσετε στην ζώνη σας, στην τσάντα σας με ένα κορδόνι ή ακόμα και στον… λαιμό σας. Ως επί το πλείστον είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, ενώ στο κάτω μέρος, όπου αναπαύετε με ασφάλεια το καλώδιο με το βύσμα των 3.5mm (το καλώδιο έχει μήκος 30 εκατοστά και τυλίγεται γύρω από την συσκευή και ειδική θήκη περιμετρικά) υπάρχει σε κυκλικό σχήμα αντιολισθητικό υλικό. Διαθέτουν επίσης μία ενδεικτική λυχνία, η οποία δείχνει βεβαίως την κατάσταση του speaker, αν είναι ενεργοποιημένο ή όχι, ενώ λειτουργεί και ως δείκτης της μπαταρίας, προειδοποιώντας τον χρήστη για την φόρτιση της μπαταρίας.

    Στην περιφέρεια υπάρχει ένα πλήκτρο για την ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση των ηχείων (στην περίπτωση του Micro Wireless αφορά και στην ενεργοποίηση του Bluetooth και το «ζευγάρωμα» με κάποια φορητή συσκευή), ένα παλιομοδίτικο περιστροφικό χειριστήριο για την ένταση του ήχου, η υποδοχή USB 2.0 για την φόρτιση της μπαταρίας τους (χρειάζονται δύο ώρες για να φορτίσουν πλήρως και η αυτονομία διαρκεί 5 ώρες ή και περισσότερες αν δεν ρυθμίσετε την ένταση στο μέγιστο) καθώς και μία υποδοχή 3.5mm που προσφέρει ιδιότητες “daisy chain”. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε επιπλέον ηχεία, και να απολαμβάνετε μεγαλύτερη κάλυψη και φυσικά υψηλότερη ένταση. Αν συνδέσετε δύο μεταξύ τους, μην περιμένετε πάντως stereo ήχο. Ο οδηγός στο εσωτερικό έχει διάμετρο 40mm.

    Συσκευασία

    Στην συσκευασία, εκτός από τα Micro Wireless και Micro II, θα βρείτε ένα μικρό υφασμάτινο τσαντάκι για την προστασία τους κατά την μεταφορά, ένα καλώδιο microUSB σε USB για την φόρτιση καθώς και εγχειρίδια χρήσης.

    Εμπειρία χρήσης

    Παρά το μικρό τους μέγεθος, τα δύο φορητά ηχειάκια της JBL είναι γεννημένοι νικητές, και αρκεί να τα ακούσετε σε κάποιο κατάστημα για να αντιληφθείτε ότι με βάση το μέγεθος, και βεβαίως τα χρήματα που θα επενδύσετε, αποτελούν εξαιρετική αγορά! Καταρχήν, δεν πίστευα ότι μπορούν να βγάλουν τόση… ένταση. Είναι εντυπωσιακά σε αυτόν τον τομέα, ενώ επιπλέον, δεν «μπουκώνουν» όταν υψώσετε τον ήχο στο μέγιστο και παίζουν καθαρά και με σχετική ακρίβεια, με εξαιρετικό για το μέγεθος του driver μπάσο και πολύ καλά tremble.

    Συμπερασματικά, αν ψάχνετε κάτι ιδιαίτερα μικρό σε μέγεθος, που να μπορείτε να το μεταφέρετε ακόμα και στην τσέπη σας, και παράλληλα να προσφέρει ποιοτικό ήχο, τότε τα δύο μικρά ηχεία της JBL, Micro Wireless (€49,95) και Micro II (€39,95) ίσως και να είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Επιπλέον, είναι και από τα φθηνότερα!

    Specs: JBL Micro Wireless/ JBL Micro II (Wavemotion, τηλ.: 210-9244505,  €49,95 / €39,95 )

    Iσχύς 3W
    Ασύρματη τεχνολογία
    Bluetooth (Micro Wireless)
    Signal-to-Noise Ratio >80dB
    Frequency response 150Hz-20kHz

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles